Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επισκέψεις Σταϊκούρα σε εργοτάξια στο Ηράκλειο Κρήτης - Συνάντηση στο δημαρχείο με Α. Καλοκαιρινό

Επισκέψεις Σταϊκούρα σε εργοτάξια στο Ηράκλειο Κρήτης - Συνάντηση στο δημαρχείο με Α. Καλοκαιρινό
Οι σταθμοί της επίσκεψης του Χρ. Σταϊκούρα
Σχετικά Άρθρα
Επισκέψεις σε εργοτάξια στην Κρήτη θα επισκεφτεί σήμερα, Τετάρτη 16/10, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Ήδη, το πρωί ο υπουργός βρέθηκε το πρωί στο δημαρχείο του Ηρακλείου, όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Αλέξη Καλοκαιρινό, με τον συζήτησαν για τον  Βόρειο Οδικ;o Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), αλλά και την αξιοποίηση της έκτασης που καταλαμβάνει το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης», όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι.
Ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για εξαιρετική συνεργασία με τον δήμαρχο Ηρακλείου, αναφέροντας για τον ΒΟΑΚ ότι αυτό που βρέθηκε στο επίκεντρο ήταν «η γρήγορη, έγκυρη, αλλά και με επιπλέον παρεμβάσεις (που επιθυμεί η δημοτική αρχή) υλοποίηση του έργου», εξηγώντας πως αυτό αποτελεί στοιχείο που θα αξιολογηθεί, «αφού πρώτα προχωρήσουν σε σύντομο χρόνο οι διαδικασίες για συμβασιοποίηση του τμήματος που υπολείπεται και η υλοποίηση έργων στα υπόλοιπα τμήματα».
Σχετικά με την αξιοποίηση της περιουσίας μετά την μεταφορά του αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι ο κ. Σταϊκούρας, τόνισε πως πρόκειται για ένα περιουσιακό στοιχείο πολύ σημαντικό για την πόλη, διευκρινίζοντας πως προέχει να επιλυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
«Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά κοινή σύγκλιση σε ό,τι αφορά το τελικό αποτέλεσμα, να αξιοποιηθεί προς ωφέλεια της τοπικής κοινωνίας», δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πρόσθεσε ότι το απόγευμα σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί θα τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ακαι στοιχεία, τόσο από το ΤΑΙΠΕΔ που έχει αναλάβει εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας την ωρίμανση του έργου, όσο και από τηνν δημοτική αρχή.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε ότι οι συζητήσεις για την αξιοποίηση της περιουσίας «δεν γίνονται σε κανένα πνεύμα αντιδικίας» και το ζήτημα είναι η σύγκλιση. Μάλιστα ο κ. Καλοκαιρινός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διάθεση που υπάρχει για να προχωρήσουν γρήγορα λύσεις, διότι «η αλήθεια είναι πως το αεροδρόμιο σε ένα βραχύ χρονικό ορίζοντα θα απομακρυνθεί και η έκταση αυτή κινδυνεύει να παραμένει αδρανής, με πολύ αρνητικές συνέπειες και για την πόλη και για την ευρύτερη περιοχή».

Σε εργοτάξια ο Σταϊκούρας

Ο κ. Σταϊκούρας πραγματοποιεί αυτοψία σε εργοτάξιο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) στο υπό κατασκευή τμήματος «Χερσόνησος – Νεάπολη», ενώ στη συνέχεια θα βρεθεί σε ένα ακόμη εργοτάξιο του ΒΟΑΚ στη Νεάπολη (στο υπό κατασκευή τμήματος «Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος»).
Επίσης,ενώ πριν τη σύσκεψη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης