Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων ψηφίζει Trump - Δωρεές 7,5 εκατ. δολ. από τις αρχές Ιουνίου 2024

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων ψηφίζει Trump - Δωρεές 7,5 εκατ. δολ. από τις αρχές Ιουνίου 2024
Τον Μάιο, o Trump έγινε ο πρώτος μεγάλος προεδρικός υποψήφιος που δέχθηκε δωρεές σε ψηφιακά tokens.
Η επιτροπή πολιτικής δράσης που υποστηρίζει τον πρώην πρόεδρο Donald Trump, συγκέντρωσε περίπου 7,5 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα.
Οι συνεισφέροντες στην κοινή επιτροπή συγκέντρωσης κεφαλαίων Trump 47 δώρισαν bitcoin, ether και XRP, καθώς και τα συνδεδεμένα με το δολάριο των ΗΠΑ σταθερά νομίσματα tether και USDC, στην προεκλογική εκστρατεία του υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία, σύμφωνα με την κατάθεση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εκλογών που υποβλήθηκε την Τρίτη, όπως μεταδίδει το CNBC.
Η PAC δήλωσε ότι η τελευταία κατάθεση κάλυψε τις δωρεές κατά την περίοδο από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά τα στοιχεία περιλάμβαναν σωρευτικές εισφορές.

Ποντάρει στη στήριξη τους ο Trump

Με τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίοτ 2024 να απέχουν μόλις τρεις εβδομάδες και την αναμέτρηση να βρίσκεται ουσιαστικά σε μάχη στήθος με στήθος, σύμφωνα με τους μέσους όρους των δημοσκοπήσεων, ο Trump υπολογίζει σε μια σημαντική δόση χρηματοδότησης από την κοινότητα των crypto.
Ο πρώην πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της κρυπτογράφησης σε αυτές τις εκλογές, πραγματοποιώντας στροφή από την προηγούμενη στάση του κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο.
Τον Μάιο, έγινε ο πρώτος μεγάλος προεδρικός υποψήφιος που δέχθηκε δωρεές σε ψηφιακά tokens.
Σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των εταιρικών χρημάτων που εισέρευσαν στις εκλογές προήλθε από τη βιομηχανία κρυπτογράφησης, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της μη κερδοσκοπικής ομάδας Public Citizen.

Οι δωρητές

Το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε από ένα μείγμα συνεισφερόντων, με την Coinbase, την Ripple και την εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών Andreessen Horowitz να αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος αυτών των επιχειρηματικών δωρεών.
Ο κλάδος συγκέντρωσε περίπου 13 φορές το ποσό που έφερε κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους των προεδρικών εκλογών.
Τουλάχιστον 18 δωρητές έδωσαν περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin στην ομάδα Trump 47, όπως προκύπτει από την κατάθεση.
Άλλα επτά άτομα έδωσαν περίπου 1,5 εκατομμύριο δολάρια σε ether.
Ο David Bailey, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου μέσων ενημέρωσης BTC έδωσε περισσότερα από 498.000 δολάρια σε bitcoin.
Ο Bailey ήταν μέρος ενός μικρού στρατού φανατικών του bitcoin που κατατόπισε τον Trump σε όλα τα θέματα του bitcoin και τον βοήθησε να μετατραπεί από σκεπτικιστή σε ευαγγελιστή.
Η διαδικασία κορυφώθηκε με τον Trump ως επικεφαλής του μεγαλύτερου συνεδρίου bitcoin της χρονιάς στο Νάσβιλ τον Ιούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης