Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, μετά τις απειλές Biden

Το Ισραήλ έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, μετά τις απειλές Biden
Το βράδυ της Τρίτης, οι ΗΠΑ έθεσαν τελεσίγραφο σε ανώτερους Ισραηλινούς αξιωματούχους
Πενήντα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστικές προμήθειες έχει επιτραπεί να εισέλθουν στη βόρεια Γάζα, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός, αφού οι ΗΠΑ τον προειδοποίησαν να ενισχύσει τις προσπάθειες παροχής βοήθειας, αλλιώς κινδυνεύει να χάσει τη χρηματοδότηση των όπλων.
Η παράδοση διατάχθηκε από τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant, σύμφωνα με το COGAT - το ισραηλινό στρατιωτικό όργανο που είναι υπεύθυνο για τις πολιτικές υποθέσεις στη Γάζα.
Κανένα τρόφιμο δεν εισήλθε στη βόρεια Γάζα κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες αυτού του μήνα, ανέφερε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, καθώς το Ισραήλ εξαπέλυσε τη δεύτερη στρατιωτική επιχείρηση.

Το τελεσίγραφο των ΗΠΑ

Το βράδυ της Τρίτης, οι ΗΠΑ έθεσαν τελεσίγραφο σε ανώτερους Ισραηλινούς αξιωματούχους, λέγοντας ότι η χώρα έχει 30 ημέρες για να επιτρέψει την είσοδο τουλάχιστον 350 φορτηγών την ημέρα στη Γάζα και από τα τέσσερα μεγάλα περάσματα, αλλιώς κινδυνεύει να χάσει τη στρατιωτική υποστήριξη.
Το Ισραήλ πρέπει επίσης να εφαρμόσει «ανθρωπιστικές παύσεις» σε όλη τη Γάζα για να επιτρέψει τις ανθρωπιστικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών και της διανομής βοήθειας, τουλάχιστον για τους επόμενους τέσσερις μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης