Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αμερικανικά βασανιστήρια στο νερό» πραγματοποίησαν Ουκρανοί πεζοναύτες σε Ρώσους στρατιώτες - Συγκλονιστικές καταγγελίες

«Αμερικανικά βασανιστήρια στο νερό» πραγματοποίησαν Ουκρανοί πεζοναύτες σε Ρώσους στρατιώτες - Συγκλονιστικές καταγγελίες
Ο στρατιωτικός των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων είπε ότι Ουκρανοί πεζοναύτες τον πήγαν στο ποτάμι και τον υπέβαλαν σε «αμερικανικά βασανιστήρια στο νερό»
Ένας συμμετέχων στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας που συνελήφθη από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη, αναφέρει το RT.
Αναλυτικά, ο στρατιωτικός των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων είπε ότι Ουκρανοί πεζοναύτες τον πήγαν στο ποτάμι και τον υπέβαλαν σε «αμερικανικά βασανιστήρια στο νερό».
«Ήμουν δεμένος, τα μάτια μου ήταν επίσης δεμένα, δεν μπορούσα να δω τίποτα. Με έριξαν στο νερό. Μετά με τράβηξαν από τα πόδια 
Πριν από αυτό, έβγαλαν τον σταυρό από το στήθος και το πάτησαν στο έδαφος», εξιστορεί ο ίδιος .
Τον Απρίλιο του 2022, ο στρατιωτικός χτυπήθηκε από οβίδα, έπεσε και χάθηκε ενώ επέστρεφε στην τοποθεσία του.
Πέρασε έξι μήνες στην αιχμαλησία και αργότερα τον αντήλλαξαν.
Νωρίτερα, ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Vladimir Dzabarov δήλωσε ότι οι μαχητές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που βασάνισαν τον Ρώσο αιχμάλωτο πολέμου Sergey Poli θα πρέπει να δικαστούν.
Σε μια συνομιλία με το NEWS.ru, ο γερουσιαστής τόνισε ότι δεν θα υπάρξει συγχώρεση για όσους συμπεριφέρθηκαν με αυτόν τον τρόπο στους κρατούμενους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρέπει να τιμωρούνται μόνο οι ίδιοι οι στρατιώτες, αλλά και οι αρχηγοί τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης