Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Airbus θα περικόψει έως και 2.500 θέσεις εργασίας στον τομέα «Άμυνα και Διάστημα» - Τα μεγάλα ανοίγματα και οι περικοπές στην εταιρεία

Η Airbus θα περικόψει έως και 2.500 θέσεις εργασίας στον τομέα «Άμυνα και Διάστημα» - Τα μεγάλα ανοίγματα και οι περικοπές στην εταιρεία

Η επιχείρηση έχει πληγεί από βαριές χρεώσεις στα διαστημικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του OneSat

Σχετικά Άρθρα
Η Airbus σχεδιάζει να περικόψει έως και 2.500 θέσεις στο τμήμα Άμυνας και Διαστήματος μετά τις απώλειες σε δορυφορικά έργα, δήλωσαν δύο στελέχη που γνωρίζουν το θέμα.
Η ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων σκοπεύει να εφαρμόσει τις περικοπές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 7% του εργατικού δυναμικού της στη μονάδα Άμυνας & Διαστήματος, έως τα μέσα του 2026.
Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει.
Η Airbus κατασκευάζει δορυφόρους και αεροπλάνα μεταφοράς και έχει βασικά μερίδια στα ευρωπαϊκά προγράμματα εκτόξευσης πυραύλων, μαχητικών και διαστημικών εκτοξεύσεων.
Η επιχείρησή της έχει πληγεί από βαριές χρεώσεις στα διαστημικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του OneSat, και από καθυστερήσεις και αυξανόμενα κόστη στην άμυνα.
Οι περικοπές θέσεων εργασίας, που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, ακολουθούν μια μακροχρόνια ανασκόπηση της αποτελεσματικότητας στον τομέα της άμυνας και του διαστήματος, με την κωδική ονομασία ATOM.
Οι περικοπές θέσεων εργασίας δεν θα περιοριστούν αποκλειστικά στη διαστημική επιχείρηση, η οποία είχε χρεώσεις 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία τρίμηνα, ανέφεραν οι πηγές.
Το Reuters τόνισε τον Ιούλιο ότι η Airbus είχε ξεκινήσει ένα σχέδιο επείγουσας συγκράτησης μετρητών στην ευρύτερη μονάδα Άμυνας και Διαστήματος, όπου οι διευθυντές έχουν δηλώσει ότι η κατάσταση του κόστους είναι «κρίσιμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης