Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εξέλιξη βόμβα - Στη Βουλή οι αποκαλύψεις BN, σε αναστολή η χρηματοδότηση Σπαρτιατών - Αποκαλύψεις Δουδωνή

Εξέλιξη βόμβα - Στη Βουλή οι αποκαλύψεις BN, σε αναστολή η χρηματοδότηση Σπαρτιατών - Αποκαλύψεις Δουδωνή
Ο Δουδωνής διασύρει Κυβέρνηση και Υπουργείο Εσωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί να χρειάστηκε να περάσουν μερικοί μήνες, στο τέλος όμως οι αποκαλύψεις του Bankingnews (BN) σχετικά με το σκάνδαλο της παράνομης χρηματοδότησης των Σπαρτιατών και τις υπόγειες συμφωνίες Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των Σπαρτιατών Στίγκα έφτασαν στις αίθουσες του κοινοβουλίου.

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024
Σκάνδαλο - Οι Σπαρτιάτες έλαβαν εκλογική αποζημίωση 59.998 ευρώ για τις ευρωεκλογές, στις οποίες δεν συμμετείχαν

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2024
Σοκαριστικές αποκαλύψεις – H υπόγεια συμφωνία της ντροπής Μητσοτάκη – Στίγκα (Σπαρτιάτες) στο φως με… αντάλλαγμα 7 εκατ

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής, χρησιμοποιώντας πλήθος στοιχείων που ήρθαν στο φως μέσα από τη δική μας δημοσιογραφική έρευνα, συνέταξε μια άρτια τεκμηριωμένη ερώτηση δημιουργώντας πονοκεφάλους στο κυβερνητικό επιτελείο.

Ο Δουδωνής διασύρει Κυβέρνηση και Υπουργείο Εσωτερικών

Έχοντας ως όπλο την άριστη νομική του κατάρτιση, ο Παναγιώτης Δουδωνής ξεκίναει το ερωτήμα του αναφερόμενος στα όσα προβλέπονται στα άρθρα 6 Π. Δ/τος 15/2022 και Άρθρα 7Α παρ. 1 του Ν. 3023/2002, σχετικά με τις περιπτώσεις αναστολής της χρηματοδότησης των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Στη συνέχεια παραθέτει εδάφια από την απόφαση του Α1 τμήματους του Αρείου Πάγου, βάσει της οποίας απαγορεύτηκε στο κόμμα των Σπαρτιατών η συμμετοχή στις εκλογές του Ιουνίου 2024 για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, αφού σύμφωνα με τη νομική κρίση δέκα εκ των κορυφαίων δικαστών της χώρας:
"Το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή άσκησης βίας, καθώς και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα"
Σε άλλο σημείο της ίδιας απόφασης αναφέρεται ότι το κόμμα Σπαρτιάτες υποκαθιστά τη Χρυσή Αυγή.
Ακολουθούν τα ΦΕΚ μέσω των οποίων γνωστοποιείται η χορήγηση εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό στα ταμεία του κόμματος των Σπαρτιατών. Στα ίδια ΦΕΚ βλέπουμε να υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, η οποία όμως δεν εφαρμόζεται και στην περίπτωση των Σπαρτιατών, παρότι σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο υποκαθιστούν τη Χρυσή Αυγή και αποτελούν τη συνέχειά της.
Πριν ολοκληρώσει το ερώτημά του, ο βουλευτής παραθετεί links και στοιχεία από τα άκρως αποκαλυπτικά άρθρα που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπό μας, υπενθυμίζοντας στη συνέχει πως το ΠΑΣΟΚ υπήρξε το μοναδικό κόμμα που είχε προβλέψει αυτές τις εξελίξεις, έχοντας καταθέσει εγκαίρως σχετική τροπολογία που θα οδηγούσε σε διακοπή χρηματοδότησης των Σπαρτιατών.
Κλείνοντας θέτει δύο καίρια ερωτήματα προς τον αρμόδιο Υπουργό, φέρνοντας τον προ των ευθυνών του:
Γιατί δεν έχει αναληφθεί πρωτοβουλία ώστε να ανασταλλεί κάθε κρατική χρηματοδότηση προς το πολιτικό κόμμα "Σπαρτιάτες";
Υπάρχει σχεδιασμός να προβείτε στα όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία, ώστε με απόφαση της Βουλής να διακοπεί κάθε είδους χρηματοδότηση και οικονομική ενίσχυση προς του "Σπαρτιάτες", λαμβάνοντας υπόψη ότι το κόμμα αυτό έχει κριθεί από τον Άρειο Πάγο ότι υποκαθιστά τη δράση της Χρυσής Αυγής;

Εγκλωβισμένη η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάμεσα στις αντισυνταγματικές νομολογίες και τις υπόγειες συμφωνίες της ντροπής. Επίκειται άδειασμα του Αρείου Πάγου και πρωτοφανής διασυρμός κυβέρνησης και δικαιοσύνης;
Η ερώτηση που κατέθεσε ο Παναγιώτης Δουδωνής σχετικά με τη χρηματοδότηση των Σπαρτιατών φαίνεται πως έχει ήδη προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο κυβερνητικό επιτελείο.
Οι πρώτες απαντήσεις που δημοσιεύτηκαν από κοινοβουλευτικές πηγές, επιχειρούν να αποσυνδέσουν τους Σπαρτιάτες από τη Χρυσή Αυγή, αναφέροντας πως πρόκειται για εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις, αδειάζοντας ουσιαστικά τους Αρεοπαγίτες και ακυρώνοντας την απόφαση του Α1 τμήματος που απαγόρευσε την κάθοδο των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές.
Στην περίπτωση που Κυβέρνηση και Υπουργείο Εσωτερικών εμμείνουν τελικά στη γραμμή αυτή, υπερασπιζόμενοι τις επιλογές και την αδράνειά τους, και επιχειρήσουν να αποσυνδέσουν και να διαχωρίσουν περαιτέρω το κόμμα των Σπαρτιατών από τη Χρυσή Αυγή, αυτό που θα συμβεί θα είναι πρωτοφανές.

Υπουργοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα έρθουν σε πλήρη ρήξη με το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου και τους ανώτατους δικαστές της χώρας, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων όλο το σκεπτικό που συνέταξαν προκειμένου να απαγορεύσουν την κάθοδο των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές, χαρακτηρίζοντας την ίδια στιγμή παράνομη και αντισυνταγματική αυτή τους την απόφασή. Είναι προφανές ότι ένα κόμμα που δικαιούται να λαμβάνει εκατομμύρια ευρώ κρατικών χρηματοδοτήσεων δικαιούται επίσης να συμμετέχει σε κάθε είδους εκλογική διαδικασία.
Αν μέσα σε όλα αυτά λάβουμε υπόψη, ότι οι ανώτατοι δικαστές που μετείχαν στη σύνθεση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου έφτασαν στη συγκεκριμένη απόφαση μελετώντας και αξιοποιώντας στοιχεία που τους παρείχε η ίδια η κυβέρνηση, μέσα από ένα υπόμνημα το οποίο υπέγραφε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, εύκολα συμπεραίνουμε ότι είναι πολύ πιθανό κυβέρνηση και δικαιοσύνη να οδηγούνται για μια ακόμα φορά σε έναν πρωτοφανή διασυρμό, από αυτούς που μόνο Κυριάκος Μητσοτάκης και το στενό του επιτελείο είναι σε θέση να εγγυηθούν.

panagiotis-doudonis-1.jpeg

Doydonhs1.png

doudonhs2.png

doudonhs3.png

Διαβάστε το πλήρες PDF για την ερώτηση: Ερώτηση_Δουδωνής.pdf

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης