Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο «κυνηγός λογοκλοπών» εκθέτει την Kamala Harris - Κλεμμένα αποσπάσματα στο βιβλίο της

Ο «κυνηγός λογοκλοπών» εκθέτει την Kamala Harris - Κλεμμένα αποσπάσματα στο βιβλίο της
Η Kamala Harris δεν είναι η πρώτη πολιτικός που κατηγορείται για λογοκλοπή
Στο επίκεντρο βρίσκονται και πάλι οι καταγγελίες για λογοκλοπή από την υποψήφια των Δημοκρατικών Kamala Harris, στο βιβλίο της του 2009 «Smart on Crime: A Career Prosecutor's Plan to Make Us Safer», το οποίο συνέγραψε μαζί με τη συγγραφέα Joan O'C. Hamilton, μετά από έρευνα ενός Αυστριακού, του Dr. Stefan Weber, ο οποίος αυτοαποκαλείται «κυνηγός λογοκλοπών».

Αποσπάσματα χωρίς παραπομπές

Στο X, ο συντηρητικός ακτιβιστής Christopher Rufo δημοσίευσε δίπλα-δίπλα συγκρίσεις αποσπασμάτων χωρίς παραπομπές.
H Harris φέρεται να άντλησε αποσπάσματα από ιστότοπους όπως το Urban Institute, το Bureau of Justice Assistance και από μια σελίδα της Wikipedia,η οποία αποδείχθηκε ανακριβής.
Κατά τη διάρκεια προεκλογικής στάσης στη Μινεάπολη τη Δευτέρα, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστής JD Vance σχολίασε τις αναφορές.
«Είδα σήμερα στην πραγματικότητα, μια ιστορία ότι η Kamala Harris προφανώς αντέγραψε κάποια σημαντικά κομμάτια του βιβλίου της από τη Wikipedia.
Αν θέλετε λοιπόν έναν πρόεδρο με τις δικές τους ιδέες, ψηφίστε τον Donald Trump.
Αν θέλετε έναν πρόεδρο που αντιγράφει τις δικές της ιδέες από τη Wikipedia, ψηφίστε την Kamala Harris», τόνισε.

Τι απαντά η Harris

Με δήλωσή της, η εκστρατεία της Harris πέρασε στην αντεπίθεση:
«Πρόκειται για ένα βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει εδώ και 15 χρόνια και η αντιπρόεδρος παραθέτει σαφώς πηγές και στατιστικά στοιχεία σε υποσημειώσεις και τελικές σημειώσεις σε όλο το βιβλίο», δήλωσε ο James Singer, εκπρόσωπος της εκστρατείας της.
Σε συνέντευξή του στο The National News Desk, ειδικός σε θέματα λογοκλοπής υποστήριξε ότι ενώ θα έπρεπε να είχαν χρησιμοποιηθεί εισαγωγικά, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση διάπραξης απάτης.
«Η ίδια η πηγή παρατέθηκε και άλλες φορές παρατέθηκαν άλλα αποσπάσματα, γεγονός που αποτελεί ένδειξη περισσότερο για πρόχειρη τεχνική γραφής παρά για σκόπιμη προσπάθεια λογοκλοπής», δήλωσε ο Jonathan Bailey, ειδικός σε θέματα λογοκλοπής με έδρα τη Νέα Ορλεάνη.

Μάστιγα οι λογοκλοπές

Η Harris βέβαια δεν είναι η πρώτη πολιτικός που κατηγορείται για λογοκλοπή.
Οι ισχυρισμοί κατέστρεψαν την πρώτη προεδρική υποψηφιότητα του Joe Biden το 1987 και η ομιλία της πρώην πρώτης κυρίας Melania Trump στο συνέδριο του 2016 ανέσυρε απευθείας αποσπάσματα από την ομιλία της Michele Obama στο συνέδριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης