Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώνει το μεγαλύτερο πακέτο κυρώσεων κατά στόλου πετρελαιοφόρων της Ρωσίας

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώνει το μεγαλύτερο πακέτο κυρώσεων κατά στόλου πετρελαιοφόρων της Ρωσίας
Παράλληλα, το Λονδίνο επέβαλε περιορισμούς κατά της ρωσικής εταιρείας Rusgazdobycha
Το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου διεύρυνε τον κατάλογο κυρώσεων για τη Ρωσία. Ο ενημερωμένος κατάλογος περιελάμβανε 22 πλοία: 18 πετρελαιοφόρα και τέσσερα πλοία μεταφοράς αερίου. Η λίστα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.
Παράλληλα, το Λονδίνο επέβαλε περιορισμούς κατά της ρωσικής εταιρείας Rusgazdobycha.
Τα πετρελαιοφόρα που στοχεύονται από τις βρετανικές κυρώσεις έχουν μεταφέρει φορτία αξίας περίπου 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον τελευταίο χρόνο. Οι κυρώσεις που είχαν επιβληθεί προηγουμένως οδήγησαν πολλά πλοία της ρωσικής κυβέρνησης να παραμένουν ακινητοποιημένα σε λιμάνια σε όλο τον κόσμο, καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ή να προσεγγίσουν διεθνείς προορισμούς.
Τα περιλαμβάνονται πλοία όπως τα «Moskovsky Prospekt», «Suvorovsky Prospekt», «Marshal Vasilevsky», «Veliky Novgorod», NS Bora, Atlas, NS Arctic, Callisto, SCF Baikal, SCF Samotlor, Eastern Pearl, Kudos Star, Sea Fidelity, Stratos Aurora, Turbo Voyager, Azure Celeste, Varuna, Sai Baba, Artemis, Antaeus, Mulan και Everest Energy. Τα πλοία της λίστας απαγορεύτηκαν από τα βρετανικά λιμάνια. Το Λονδίνο μπορεί επίσης να σταματήσει την εγγραφή τους στο νηολόγιο του πλοίου και οι καπετάνιοι και οι πιλότοι ενδέχεται να λάβουν εντολές κράτησης.
Νωρίτερα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban δήλωσε ότι οι χώρες της ΕΕ αντιμετώπισαν το φαινόμενο της αποβιομηχάνισης ως αποτέλεσμα των αντιρωσικών κυρώσεων.
Εκτιμά ότι η παραγωγή σε βιομηχανίες έντασης ενέργειας μειώθηκε κατά 10-15%. Ο Orban χαρακτήρισε την απότομη αύξηση του ενεργειακού κόστους το βασικό πρόβλημα για τις ευρωπαϊκές εταιρείες .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης