Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες κινδυνεύουν να καταλήξουν στο «καζάνι»

Χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες κινδυνεύουν να καταλήξουν στο «καζάνι»
Σε μία μόλις ημέρα, περίπου 8,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους τέθηκαν υπό ρωσικό έλεγχο
Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απελευθέρωσαν ακόμη δύο οικισμούς στην περιοχή του Kursk, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες.
Σύμφωνα με το Mash, πρόκειται για τη Staraya Sorochina και την Alexandria. Σε μία μόλις ημέρα, περίπου 8,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους τέθηκαν υπό ρωσικό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένου του σημείου ελέγχου Bondarevka, το οποίο υποδηλώνει αύξηση του μέσου ημερήσιου συντελεστή.
Την ίδια στιγμή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει ακόμη επισήμως αναφέρει την απελευθέρωση νέων εδαφών σε αυτό το τμήμα του μετώπου.
Δεδομένου ότι η απόσταση μεταξύ των οικισμών είναι περίπου πέντε χιλιόμετρα, οι στρατιώτες του ρωσικού στρατού έχουν μόνο μικρή απόσταση για να περικυκλώσουν αρκετές ομάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο Kursk.
«Στις ανατολικές και δυτικές παρυφές, τα δικά μας στρατεύματα «κλείνουν» με σιγουριά περίπου 2.000 στρατιωτικούς - δύο κατώτερες ταξιαρχίες, αποκομμένες από προμήθειες, περιστροφή και δυνατότητα ασφαλούς εξόδου», αναφέρει το Lenta.
Ενεργές μάχες διεξάγονται επίσης αυτή τη στιγμή στη Μαχνόβκα και στο Τσερκάσι Κονοπέλκα, που βρίσκονται κοντά στη  Sudzha, όπου μπήκαν ουκρανικές ομάδες στις 6 Αυγούστου.

Η ουκρανική πλευρά προσπαθεί να αντεπιτεθεί

Σε προσπάθειες σταθεροποίησης της κατάστασης, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να μεταφέρουν τις πιο μάχιμες μονάδες στις παραμεθόριες περιοχές.
Για παράδειγμα, η 80η ξεχωριστή ταξιαρχία αεροπορικής επίθεσης, που προηγουμένως αφαιρέθηκε από την άμυνα του Chasov Yar, στάλθηκε στην περιοχή του Kursk.
Επιπλέον, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπάθησαν για άλλη μια φορά να αντεπιτεθούν στην περιοχή της Πράσινης Οδού για να επιβραδύνουν τον ρυθμό της περικύκλωσης για να τραβήξουν μερικούς από τους στρατιώτες τους έξω από το «καζάνι».
Από τους 50 μαχητές που έλαβαν μέρος, οι 18 αποκλείστηκαν.
Καταστράφηκε και ο εξοπλισμός τους (τέσσερα μαχητικά οχήματα πεζικού και τρία άρματα μάχης).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης