Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zaluzhny (Πρώην αρχιστράτηγος Ουκρανίας): Η ζυγαριά του πολέμου γέρνει προς τη Ρωσία, η Δύση δεν μας έδωσε επαρκή όπλα το 2023

Zaluzhny (Πρώην αρχιστράτηγος Ουκρανίας): Η ζυγαριά του πολέμου γέρνει προς τη Ρωσία, η Δύση δεν μας έδωσε επαρκή όπλα το 2023
Για νέο στάδιο πολέμου που χαρακτηρίζεται από «στατικές μάχες φθοράς» έκανε λόγο ο νυν πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο
Σχεδόν αδύνατη η έξοδος από την κατάσταση ενός παρατεταμένου πολέμου με τη Ρωσία, τόνισε ο πρώην γενικός διοικητής της Ουκρανίας και νυν πρεσβευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο Valery Zaluzhny σε ομιλία του στο Chatham House.
Ο Zaluzhny επανέλαβε ότι το 2023, η Δύση δεν παρείχε στο Κίεβο επαρκή αριθμό όπλων, γι' αυτό η Ουκρανία δεν κατάφερε να καταγράψει «σημαντικές επιτυχίες και να νικήσει τη Ρωσία» κατά την αντεπίθεσή της.
«Συνεπώς, καταλήξαμε σε μια κατάσταση παρατεταμένου πολέμου.
Κατά την προσωπική μου άποψη, μια έξοδος από αυτόν τον παρατεταμένο πόλεμο φαίνεται... σχεδόν αδύνατη», σημείωσε.
Τον Νοέμβριο του 2023, το περιοδικό The Economist δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον Zaluzhny και ένα άρθρο του στρατηγού, στο οποίο χαρακτήρισε την κατάσταση του πολέμου ως «αδιέξοδη».
Το σχόλιο έρχεται σε αντίθεση με τις προοπτικές του Volodymyr Zelensky ο οποίος διατείνεται ότι η νίκη είναι εφικτή.

Η ζυγαριά του πολέμου γέρνει προς τη Ρωσία

Ο Zaluzhny προειδοποίησε ότι η ζυγαριά του πολέμου γέρνει προς τη Ρωσία.
Αυτό το νέο στάδιο χαρακτηρίζεται από «στατικές μάχες φθοράς» που θα επιτρέψουν στη Ρωσία να αποκαταστήσει τη στρατιωτική της ισχύ, είπε χαρακτηριστικά.
Καθ' όλη τη διάρκεια του 2024, η Ουκρανία αντιμετώπισε μια δύσκολη κατάσταση στην άμυνα της πρώτης γραμμής, ιδιαίτερα στην περιφέρεια του Donetsk όπου η Ρωσία έχει επικεντρώσει με συνέπεια το επιθετικό της δυναμικό.
Μετά την αποχώρηση της Ουκρανίας από το Ugledar στις αρχές Οκτωβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους εναντίον των πόλεων Pokrovsk, Toretsk και Kurakhovo της Περιφέρειας Donetsk, όπου οι Ουκρανοί στρατιώτες χάνουν σιγά-σιγά έδαφος υπό την πίεση της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης