Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιο Πόλεμο θέλει ο Zelensky – Ζητά πυρηνικά για να χτυπήσει τη Ρωσία, μετά την απόρριψη του σχεδίου νίκης από ΝΑΤΟ

Παγκόσμιο Πόλεμο θέλει ο Zelensky –  Ζητά πυρηνικά για να χτυπήσει τη Ρωσία, μετά την απόρριψη του σχεδίου νίκης από ΝΑΤΟ
Ο παράνομος πρόεδρος της Ουκρανίας αποδέχεται ότι δεν θα ενταχθεί η χώρα του στο ΝΑΤΟ και ως εναλλακτική λύση ζητά …πυρηνικά όπλα- Μάλιστα ισχυρίζεται ότι έθεσε το θέμα στη συνάντηση που είχε με τον Donald Trump στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Μεταξύ ακραίων προτάσεων και εξωφρενικών απαιτήσεων κινείται ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, βλέποντας το φάσμα της στρατιωτικής συντριβής να πλησιάζει.
Ο Zelensky, ο οποίος παρουσίασε ένα παρανοϊκό σχέδιο νίκης με παράλογες απαιτήσεις για λόγους καθαρά εσωτερικής κατανάλωσης και απόδοσης ευθυνών σε άλλους όταν έλθει η ήττα, στρέφεται σε εξωφρενικές απαιτήσεις, καθώς το ΝΑΤΟ απέρριψε ακαριαία το κείμενο με τις 6 ασυνάρτητες προτάσεις που κατέθεσε.
Ο παράνομος πρόεδρος της Ουκρανίας αποδέχεται ότι δεν θα ενταχθεί η χώρα του στο ΝΑΤΟ και ως εναλλακτική λύση ζητά …πυρηνικά όπλα.
Παράλληλα επιμένει στην ιστορία, που επινόησε με την αποστολή στρατιωτών από τη Βόρεια Κορέα στην Ουκρανία. 

«Μόνη εναλλακτική στο ΝΑΤΟ η κατοχή πυρηνικών όπλων»

«Μόνο η κατοχή πυρηνικών όπλων μπορεί να γίνει η εναλλακτική λύση αντί της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ»
, δήλωσε ο Zelensky.
«Ποια είναι η λύση.
Είτε η Ουκρανία θα έχει πυρηνικά όπλα, είτε θα πρέπει να είμαστε σε κάποιο είδος συμμαχίας όπως το ΝΑΤΟ, σήμερα δεν γνωρίζουμε κάποια άλλη λειτουργική συμμαχία», είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη (17/10/2024).
«Ποιοι έχουν και θέλουν πυρηνικά όπλα; Όλοι; Όχι, μόνο η Ουκρανία.
Ποιος πολεμά σήμερα; Μόνο η Ουκρανία», πρόσθεσε.
Μάλιστα ο Zelensky είπε πως έθεσε το θέμα των πυρηνικών όπλων σε συνάντηση, που είχε με τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump τον Σεπτέμβριο 2024.
Το Associated Press αποκάλυψε ότι ο Zelensky έδωσε στους συμμάχους τρεις μήνες για να αποδεχτούν τις κύριες διατάξεις του «σχεδίου νίκης».
Το πρακτορείο δεν διευκρινίζει τι σκοπεύει να κάνει το Κίεβο εάν η Δύση δεν αποδεχτεί το «σχέδιο».
Ο Zelensky είχε θέσει το θέμα της κατοχής πυρηνικών όπλων από την Ουκρανία στις 15 Φεβρουαρίου 2022, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στις 24/2/2022.
Στη συνέχεια, παραδέχτηκε ότι το Κίεβο θα μπορούσε να επανεξετάσει τις υποχρεώσεις του βάσει του Μνημονίου της Βουδαπέστης, το οποίο προέβλεπε την παραίτηση από τα πυρηνικά όπλα με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας.
zelensky_b.JPG
«Η Βόρεια Κορέα στέλνει 10.000 στρατιώτες για να πολεμήσουν με τη Ρωσία – Το 1o βήμα για τον Παγκόσμιο Πόλεμο»

Η Βόρεια Κορέα προετοιμάζει 10.000 στρατιώτες διαφορετικών κλάδων και ειδικοτήτων για να συμμετάσχουν στον πόλεμο πλήρους κλίμακας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, δήλωσε ο Zelensky στη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη (17/10/2024).
Ο Zelensky ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα σχεδιάζει να «εμπλέξει στην πραγματικότητα» τη Βόρεια Κορέα στον πόλεμο τους επόμενους μήνες.
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να εκπαιδεύσει όχι μόνο πεζικό αλλά και Βορειοκορεάτες ειδικούς σε διάφορους κλάδους του στρατού.
«Γνωρίζουμε ότι περίπου 10.000 στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα ετοιμάζονται να στείλουν για να πολεμήσουν εναντίον μας», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τις στρατιωτικές πληροφορίες, ορισμένοι Βορειοκορεάτες αξιωματικοί βρίσκονται ήδη στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας και εντάχθηκαν στον ρωσικό στρατό.
Ο αριθμός τους είναι άγνωστος, πρόσθεσε ο Zelensky.
Σύμφωνα με τον Zelensky η συμμετοχή του βορειοκορεατικού στρατού στον πόλεμο της Ρωσίας «είναι το πρώτο βήμα για έναν Παγκόσμιο Πόλεμο».

Το ΝΑΤΟ απορρίπτει την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία και το σχέδιο νίκης


Νωρίτερα το ΝΑΤΟ με έναν εύσχημο αλλά άμεσο και ακαριαίο τρόπο απέρριψε το σχέδιο νίκης του Zelensky και κατ’ επέκταση την ένταξη της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Η απόρριψη του ουκρανικού σχεδίου συνιστά και παραδοχή ήττας του ΝΑΤΟ στον πόλεμο αντιπροσώπων με τη Ρωσία, αφού αποδέχεται τις κόκκινες γραμμές Putin.
Οι διπλωμάτες του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν ότι τα σύνορα της Ουκρανίας πρέπει να είναι σαφώς οριοθετημένα για να ενταχθεί στη συμμαχία.
Αυτό αποκαλύπτει το Associated Press (AP).
Σύμφωνα με το AP διπλωμάτες του ΝΑΤΟ ξεκαθαρίζουν ότι τα σύνορα της Ουκρανίας πρέπει να είναι ξεκάθαρα οριοθετημένα για να ενταχθεί στη συμμαχία.
Δηλαδή η Βορειοατλαντική Συμμαχία απορρίπτει τη φιλοδοξία του Κιέβου περί επιστροφής στα σύνορα του 1991 και αποδέχεται ότι η εδαφική πραγματικότητα στην Ουκρανία να μεταβληθεί περαιτέρω επί τα χείρω για τον Zelensky.
«Αυτό είναι απαραίτητο, ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία για την πιθανή έναρξη ισχύος του άρθρου 5 για την αμοιβαία βοήθεια των χωρών του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της συλλογικής άμυνας», αναφέρει το πρακτορείο.
nato_7.JPG


Το σχέδιο νίκης του Zelensky - Έξι ασυνάρτητες προτάσεις

Ο Zelensky κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε ΗΠΑ - Ευρώπη παρουσίασε το λεγόμενο σχέδιο νίκης στους συμμάχους του.
Ορισμένοι δυτικοί πολιτικοί το αποκαλούν ήδη «τελεσίγραφο της Ουκρανίας» ενώ οι ίδιοι οι Ουκρανοί σαρκάζουν λέγοντας πως «τώρα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να μας κερδίσει η Ρωσία» καθώς η συλλογική Δύση το απέρριψε αφού οδηγούσε κατευθείαν σε πόλεμο Ρωσίας – ΝΑΤΟ, αναφέρει το Associated Press.
Τα κύρια σημεία του «σχεδίου νίκης» που ανακοινώθηκαν στο ουκρανικό κοινοβούλιο στις 16/10 σχετίζονται αποκλειστικά με τις ενέργειες των δυτικών χωρών.
Το σχέδιο Zelensky περιλαμβάνει 6 ασυνάρτητες προτάσεις, που εάν γίνονταν αποδεκτές, θα οδηγούσαν κατευθείαν σε Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μεταξύ άλλων η ουκρανική ηγεσία απαιτεί:

1. Μεταφορά στην Ουκρανία όλων των συστημάτων αεράμυνας Patriot και NASAMS που δεν χρησιμοποιούνται σε συγκρούσεις ανά τον κόσμo.

2. Πράσινο φως για χτυπήματα με πυραύλους Taurus και Tomahawk σε ολόκληρη τη Ρωσική Ομοσπονδία.

3. Άδεια για τρομοκρατικές επιθέσεις και δολιοφθορές σε ολόκληρη τη Ρωσία.

4. Άμεση ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ με εγγυήσεις μάλιστα στρατιωτικής υποστήριξης.

5. Δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία από τις δυνάμεις αεράμυνας και αεροπορίας του ΝΑΤΟ με την ταυτόχρονη καταστροφή ρωσικών αεροσκαφών και πυραύλων.

6. Ανάπτυξη στρατιωτικής δύναμης του ΝΑΤΟ και πυραύλων μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς στο έδαφος της Ουκρανίας.
zelensky_eu_b.JPG
Τα ...ουκρανικά ανταλλάγματα

Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο ενημέρωσης Onedio, εάν γινόταν δεκτό το σχέδιο νίκης η Ουκρανία θα προσέφερε ως αντάλλαγμα την πώληση του 60% των εδαφών της χώρας, αφού το υπόλοιπο 40% έχει ήδη αγοραστεί από πολυεθνικές.
Επιπλέον, το Κίεβο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ για την καταστροφή των ρωσικών πυρηνικών πυραύλων στην ίδια τη Ρωσία.
Επιπροσθέτως η Ουκρανία προσφέρεται να «ενοικιάσει» τα στρατεύματά της, τα οποία έχουν ήδη αποκτήσει πολεμική εμπειρία, για να προστατεύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο ενημέρωσης, ο Zelensky και η ομάδα του για να υποστηρίξουν το σχέδιο νίκης στους δυτικούς συμμάχους, έφεραν ως παράδειγμα την εισβολή στο Kursk

Podolyak (Ουκρανία): Το σχέδιο νίκης Zelensky προβλέπει την καταστροφή της ρωσικής επιμελητείας

Τα μυστικά παραρτήματα του σχεδίου νίκης της Ουκρανίας περιλαμβάνουν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος και τα απαραίτητα όπλα για τέτοιες ενέργειες, σύμφωνα με τον Mykhailo Podolyak, σύμβουλο του επικεφαλής του Γραφείου του Volodymyr Zelensky.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα μυστικά παραρτήματα, σκιαγραφούν την καταστροφή της επιμελητείας του εχθρού και την εξάλειψη βασικών στόχων, συμπεριλαμβανομένων των συγκεντρώσεων στρατευμάτων».
«Καταρτίσαμε το σχέδιο για τη νίκη.
Τα παραρτήματα διευκρινίζουν τι είδους όπλα χρειάζονται για να καταστρέψουν τη ρωσική επμελητεία μακριά από την πρώτη γραμμή, να στοχεύσουν τις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα συγκεντρωθεί το στρατιωτικό προσωπικό βαθιά μέσα στη Ρωσία, ποιοι συγκεκριμένοι στόχοι θα χτυπηθούν και πόσος οπλισμός χρειάζεται για αυτό», είπε ο Podolyak.

Το σχέδιο νίκης του Zelensky είναι για ... εσωτερική κατανάλωση - Οι απελπισμένοι Ουκρανοί ψάχνουν ένα ψήγμα ελπίδας

Ως ύστατη προσπάθεια του Volodymyr Zelensky να καθησυχάσει ένα έθνος εξουθενωμένο από τον πόλεμο απέναντι στη Ρωσία, χαρακτηρίζουν οι New York Times τη δημόσια παρουσίαση του λεγόμενου σχεδίου νίκης του Ουκρανού προέδρου.
Μάλιστα, σε αναλυτικό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας σημειώνεται με νόημα ότι η ομιλία αυτή ήταν η πρώτη του Zelensky για το 2024 και στόχευε στο να μεταφέρει στους Ουκρανούς ένα μήνυμα ελπίδας για ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα για το καθεστώς του Κιέβου, ενισχύοντας το ηθικό της χώρας.
Ο Zelensky παρουσίασε το λεγόμενο «σχέδιο νίκης» του, το οποίο σχεδιάστηκε για να βοηθήσει την Ουκρανία να ενισχύσει τη θέση της στις πρώτες γραμμές και να φέρει τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων - αν στην πραγματικότητα και η Μόσχα δεν έχει ποτέ εγκαταλείψει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.
Ωστόσο, σημειώνουν οι NYT, η εφαρμογή αυτού του σχεδίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη στήριξη των διεθνών εταίρων.

ukraine_8.JPG

Zakharova: Ματωμένος αφρός στα χείλη ενός δολοφόνου το σχέδιο Zelensky – Είναι συμφορά και τάφος για την Ουκρανία

Ως σειρά από ασυνάρτητα συνθήματα και ως «ματωμένο αφρό στα χείλη ενός νεοναζί δολοφόνου», χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova το σχέδιο νίκης του Zelensky.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε ως υστερία το ουκρανικό αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
«Μπορώ να πω στον Zelensky μόνο αν δεν το γνωρίζει.
Οι εταίροι του καθεστώτος του Κιέβου έχουν ήδη δείξει πώς βλέπουν την Ουκρανία στην αρχιτεκτονική ασφαλείας: βλέπουν την Ουκρανία και επίσης Ουκρανούς πολίτες στον τάφο», είπε χαρακτηριστικά.
H Zakharova αναφέρεται και στο αίτημα Zelensky για χτυπήματα στο ρωσικό έδαφος με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ.
«Πώς θέλει να το πετύχει αυτό; Αυτό που λέει είναι γελοίο:
θέλει να βλάψει τη ρωσική αεροπορία μαζί με εταίρους.
Δηλαδή, ωθεί τα μέλη του ΝΑΤΟ σε άμεση σύγκρουση με την χώρα μας και για άλλη μια φορά επιμένει στην άδεια χρήσης μεγάλης εμβέλειας όπλα στο ρωσικό έδαφος», δήλωσε.
«Το σχέδιο του Zelensky δεν είναι ένα σχέδιο νίκης αλλά ένα σχέδιο για την ουκρανική συμφορά», είπε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης