Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση των Patriots for Europe στις Βρυξέλλες – Orban, Le Pen, Bardella, Salvini και Wilders συμφώνησαν για κοινή γραμμή στο μεταναστευτικό

Συνάντηση των Patriots for Europe στις Βρυξέλλες – Orban, Le Pen, Bardella, Salvini και Wilders συμφώνησαν για κοινή γραμμή στο μεταναστευτικό

Η πρώτη συνάντηση παράλληλα με τη σύνοδο της Ευρωβουλής

Σχετικά Άρθρα
Η ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Patriots for Europe συγκάλεσε την πρώτη της σύσκεψη στις Βρυξέλλες, συγκεντρώνοντας βασικές πολιτικές προσωπικότητες όπως ο Geert Wilders, η Marine Le Pen, ο Viktor Orbán, ο Jordan Bardella και ο Matteo Salvini.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου στο Hungary House στην Rue de la Loi της πόλης.
Η επιλογή της ημερομηνίας ήταν στρατηγική.
Η σύνοδος κορυφής διεξήχθη παράλληλα με τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, με στόχο να αμφισβητήσει και να διαταράξει την επίσημη αφήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Αυτή θα είναι η πρώτη φορά αυτού που ελπίζουμε ότι σύντομα θα γίνει παράδοση την παραμονή των συνόδων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου [αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων]», δήλωσε ο Gerolf Annemans, Πρόεδρος των Patriots for Europe, την παραμονή πριν από την εκδήλωση στις μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι ηγέτες και τα μέλη της δεξιάς πλέον θεωρούν τους εαυτούς τους ως τη φωνή της αλλαγής στην ΕΕ.

Το μεταναστευτικό

Το κύριο θέμα στην ατζέντα των Patriots στις 17 Οκτωβρίου ήταν το μεταναστευτικό.
«Τα αιτήματα ασύλου θα πρέπει να υποβάλλονται σε πρεσβείες και προξενεία είτε στις χώρες προέλευσης είτε σε χώρες διέλευσης, έτσι ώστε η επανεξέταση αυτών των υποθέσεων να διεξάγεται εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εξουσιοδοτηθεί να εισέλθουν έτσι», είπε η Le Pen, de facto ηγέτιδα του γαλλικού κόμματος National Rally.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Orbán σχολίασε εν συντομία τη συμφωνία Ιταλίας - Αλβανίας για την επεξεργασία αιτούντων άσυλο στο εξωτερικό, λέγοντας ότι ήταν μια «καλή συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης