Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ολλανδία στα πιο επικίνδυνα μονοπάτια: Επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει F-16 για να επιτεθεί βαθιά στη Ρωσία

Η Ολλανδία στα πιο επικίνδυνα μονοπάτια: Επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει F-16 για να επιτεθεί βαθιά στη Ρωσία
Πρόσθεσε ότι επιτρέπονται χτυπήματα σε στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο πλαίσιο της αμυντικής στρατηγικής της Ουκρανίας
Η Ολλανδία έδωσε επίσημα την άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 που προμηθεύει για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αναχαίτιση πυραύλων ή πλήγμα αεροδρομίων και άλλων στρατηγικών στόχων στον ρωσικό εναέριο χώρο.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση και στο Κίεβο επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλης εμβέλειας για να προστατεύσει τα συμφέροντά του, ακόμη και αν αυτό απαιτεί επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.
Πρόσθεσε ότι επιτρέπονται χτυπήματα σε στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο πλαίσιο της αμυντικής στρατηγικής της Ουκρανίας.
Η δήλωση έρχεται εν μέσω συνεχιζόμενων συζητήσεων εντός του ΝΑΤΟ σχετικά με την παροχή όπλων μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών F-16. Ο Ρώσος πρόεδρος Putin σχολίασε παλαιότερα την πιθανότητα ενός τέτοιου σεναρίου, λέγοντας ότι οι συζητήσεις στις χώρες του ΝΑΤΟ αφορούν στην πραγματικότητα την άμεση εμπλοκή της Δύσης στην ουκρανική σύγκρουση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η άμεση εμπλοκή δυτικών χωρών θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά τη φύση της αντιπαράθεσης, κάτι που θα ανάγκαζε τη Ρωσία να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει τη δική της ασφάλεια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης