Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση υπουργών Συρίας - Ιράκ για τον συντονισμό της βοήθειας προς τον Λίβανο

Συνάντηση υπουργών Συρίας - Ιράκ για τον συντονισμό της βοήθειας προς τον Λίβανο

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση

Σχετικά Άρθρα
Ο υπουργός Kharitah συναντήθηκε την Πέμπτη (17/10/2024) με τον Karim al-Nouri, υφυπουργό του ιρακινού υπουργείου Μετανάστευσης και εκτοπισμένων.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης σχετικά με τις διαδικασίες που υιοθετήθηκαν για την υποδοχή αφίξεων από τον Λίβανο στη Συρία λόγω της ισραηλινής επιθετικότητας, τη διασφάλιση έκτακτης ανθρωπιστικής απάντησης σε αυτές και τον συνδυασμό των προσπαθειών Συρίας - Ιράκ σχετικά με την άφιξη ορισμένων εκτοπισμένων στο Ιράκ.
Ο υπουργός Kharitah παρουσίασε ένα σύνολο μέτρων που έχει λάβει η συριακή κυβέρνηση σε κάθε τομέα για να εξασφαλίσει τις απαιτήσεις των αφίξεων και να προετοιμάσει τα κέντρα υποδοχής τους, εκτός από την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας σε αυτούς.
Με τη σειρά του, ο Karim al-Nouri είπε ότι η επίσκεψή του στη Συρία έρχεται στο πλαίσιο της παρακολούθησης των συνθηκών των Λιβανέζων ομογενών στη Συρία, καθώς και στη βοήθεια της Συρίας, της απαραίτητης υποστήριξης για την ανακούφιση του πόνου όσων φτάνουν στο συριακό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης