Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνος Zelensky σέρνει το ΝΑΤΟ σε ολέθριο πόλεμο με τη Ρωσία: «Ετοιμάστε ταξιαρχίες για να αντικαταστήσουν τον ουκρανικό στρατό»

Επικίνδυνος Zelensky σέρνει το ΝΑΤΟ σε ολέθριο πόλεμο με τη Ρωσία: «Ετοιμάστε ταξιαρχίες για να αντικαταστήσουν τον ουκρανικό στρατό»
Ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε όλες τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να αρχίσουν να προετοιμάζουν ταξιαρχίες που θα αντικαταστήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας
Ο επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος Volodymyr Zelensky προέβη σε ένα αδιανόητο αίτημα προς τους δυτικούς του συμμάχους, ζητώντας ουσιαστικά από το ΝΑΤΟ να εμπλακεί σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία.
Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν δίστασε μάλιστα, να ζητήσει κάτι τέτοιο δημοσίως απευθυνόμενος στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια συνέντευξης.
Πιο συγκεκριμένα, ο Zelensky, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας Mark Rutte, κάλεσε όλες τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να αρχίσουν να προετοιμάζουν ταξιαρχίες που θα αντικαταστήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στη ζώνη των ειδικών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το μήνυμα της Ουκρανίας προς όλες τις χώρες είναι το εξής: πρέπει να προετοιμάσουν ταξιαρχίες, καθώς αυτοί οι στρατιώτες μπορούν να λειτουργήσουν ως εφεδρεία και επίσης να αντικαταστήσουν τους Ουκρανούς μαχητές που έχουν "κουραστεί" στο πεδίο της μάχης.
Επισημαίνεται ότι προ ημερών η Maria Zakharova είχε χαρακτηρίσει το λεγόμενο «σχέδιο νίκης» της Ουκρανίας ως μια απόπειρα του Zelensky να παρασύρει τη Δύση σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία, κάτι που φυσικά θα σημάνει την έναρξη ενός ανεξέλεγκτου παγκόσμιου πολέμου.
Με τις σχετικές του δηλώσεις ο Ουκρανός φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει απόλυτα την εκπρόσωπο του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης