Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Ναυάγιο ΝΔ στο 26,5%, άνοδος ΠΑΣΟΚ στο 14,3%, καταστροφή στην 5η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,6%

Δημοσκόπηση GPO: Ναυάγιο ΝΔ στο 26,5%, άνοδος ΠΑΣΟΚ στο 14,3%, καταστροφή στην 5η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,6%
Η διαφορά της ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ προσεγγίζει πια τις 12 μονάδες, καθώς η Τρικούπη ανεβάζει τα ποσοστά της, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής ηγεσίας
Η συνεχής φθορά της κυβέρνησης και τα εσωκομματικά προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας, ιδίως μετά την νέα παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, αποτυπώνονται με σαφήνεια στην τελευταία δημοσκόπηση της GPO, καθώς το κυβερνών κόμμα αδυνατεί να προσεγγίσει τα ποσοστά που είχε λάβει στις εθνικές εκλογές.
Πλέον η διαφορά της ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ προσεγγίζει τις 12 μονάδες, καθώς η Τρικούπη ανεβάζει τα ποσοστά της, στην πρώτη μέτρηση μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την εκλογή ηγεσίας.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα πορίσματα της σφυγμομέτρησης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατρακυλά στην πέμπτη θέση, αδυνατώντας να καταγράψει διψήφιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου.
Στην τρίτη και στην τέταρτη θέση πλασάρονται ΚΚΕ και Ελληνική Λύση αντίστοιχα, ενώ την έκπληξη φαίνεται να κάνει η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου, εξασφαλίζοντας την άνετη είσοδό της στη Βουλή.

Πρόθεση ψήφου


12_47.jpg

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά που καταγράφουν τα κόμματα έχουν ως εξής:

26,5% Νέα Δημοκρατία

7,6% ΣΥΡΙΖΑ

14,3% ΠΑΣΟΚ

8,1% Ελληνική Λύση

8,3% ΚΚΕ

3% ΝΙΚΗ

3,6% Πλεύση Ελευθερίας

4,4% Φωνή Λογικής

1,5% ΜέΡΑ25

2% Νέα Αριστερά.

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Νίκο Ανδρουλάκη μετά τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

2_283.jpg

Στον απόηχο της επανεκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη, οι ερωτώμενοι εκτιμούν ότι αυτή είναι η ευκαιρία του καθώς φαίνεται έχει ξανά την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για να «κάνει το άλμα».

3_259.jpg

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 60,4% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ενώ αντίθετη άποψη έχει 33,7%.
Παράληλα, το 48,8% θεωρεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να ανεβάσει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.
Το αντίθετο θεωρεί ένα ποσοστό της τάξης του 47,2%

03_11.jpg

Σε ό,τι αφορά στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αυτοί κρίνουν αντίστοιχα, 77,3% υπέρ ενώ ένα ποσοστό του 22,7% απατούν όχι και μάλλον όχι στο ερώτημα αν μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να δώσει ώθηση στα νούμερα του ΠΑΣΟΚ.

Ευρεία πλειοψηφία κατά του αποκλεισμού Κασσελάκη από τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Στο ερώτημα για τον αποκλεισμό από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, σε ποσοστό 55,4% οι ψηφοφόροι του κόμματος διαφωνούν με την απόφαση ενώ το 42% συμφωνεί.

10_36.jpg

Για το αν πρέπει να του επιτραπεί να είναι υποψήφιος ένα ποσοστό της τάξης του 59,5% θωρεί πως πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία ενώ το 37,1% θεωρεί πως δεν πρέπει να κατέβει υποψήφιος ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 58,6% θεωρούν ότι πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία και 37,9% είναι αντίθετοι.

06_2.jpg

Ανεξάρτητα για την γνώμη του καθενός για τον Στέφανο Κασσελάκη, η πλειοψηφία όλων των ερωτηθέντων, όχι μόνο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η διαδικασία αποκλεισμού του από την ΚΕ, περιέχει αντιδημοκρατικά στοιχεία.

5_112.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης