Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Hezbollah σόκαρε το Ισραήλ στη σκιά της δολοφονίας Sinwar - Εξόντωσε 5 στρατιώτες των IDF στον Λίβανο, διέλυσε 4 Merkava

H Hezbollah σόκαρε το Ισραήλ στη σκιά της δολοφονίας Sinwar - Εξόντωσε 5 στρατιώτες των IDF στον Λίβανο, διέλυσε 4 Merkava
Στο ίδιο περιστατικό τραυματίστηκαν σοβαρά ένας αξιωματικός και άλλοι δύο στρατιώτες
Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα 17/10 τον θάνατο πέντε στρατιωτών σε σφοδρές μάχες με τη Hezbollah στον νότιο Λίβανο.
Πρόκειται για τον Οφέκ Μπαχάρ, 24 ετών, τον Ελάντ Τόι, 23 ετών, τον Ελιασίβ Εϊτάν Βίντερ, 22 ετών, τον Γιακόβ Χιλέλ, 21 ετών, και τον Γεχούντα Ντρορ Γιαχαλόμ, 21 ετών.

israel_soldiersσ.jpeg

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των μαχών, τραυματίστηκαν σοβαρά ένας αξιωματικός και άλλοι δύο στρατιώτες.
Οι IDF κάνουν λόγο για συνολικά εννέα τραυματίες σε διάφορα μέτωπα των μαχών στον Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας.
Από την αρχή του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας και, πιο πρόσφατα, τον νότιο Λίβανο έχουν σκοτωθεί πάνω από 350 Ισραηλινοί στρατιώτες, σύμφωνα τουλάχιστον με τις επίσημες ανακοινωσεις του Τελ Αβίβ.

Hezbollah: Επίθεση σε 4 τανκς Merkava με πυραύλους

Παράλληλα, η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Hezbollah ότι οι μαχητές της στόχευσαν και κατέστρεψαν δύο ισραηλινά άρματα Merkava στα υψώματα al-Labbouneh με καθοδηγούμενους πυραύλους, με αποτέλεσμα τον θάνατο ή τον τραυματισμό των μελών των πληρωμάτων τους.
Αυτό αυξάνει τον αριθμό των κατεστραμμένων αρμάτων Merkava στην ίδια τοποθεσία σε τέσσερα μέσα μέσα σε μόλις μία ημέρα.
Στις 12:50 π.μ. και στις 2:00 π.μ. (τοπική ώρα), δύο άλλοι καθοδηγούμενοι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από τη Hezbollah χτύπησαν δύο επιπλέον άρματα, προκαλώντας φωτιές και επιβεβαιωμένα θύματα και τραυματίες στις ισραηλινές δυνάμεις.


Όπως εξήγησε η ένοπλη οργάνωση: «Οι επιχειρήσεις της Hezbollah και η καταστροφή ισραηλινών στρατιωτικών οχημάτων που προσπαθούσαν να διεισδύσουν στον Λίβανο είναι πράξη για την άμυνα την πατρίδα μας, καθώς για την υποστήριξη του λαού της Γάζας και της Αντίστασής του»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης