Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alexander Grushko (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ανεύθυνες οι δηλώσεις της Πολωνίας για αναχαίτιση ρωσικών πυραύλων

Alexander Grushko (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ανεύθυνες οι δηλώσεις της Πολωνίας για αναχαίτιση ρωσικών πυραύλων
«Μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, η Πολωνία παίρνει τις πιο ριζοσπαστικές θέσεις» δήλωσε ο Alexander Grushko
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Alexander Grushko χαρακτήρισε ανεύθυνες τις δηλώσεις των πολωνικών αρχών σχετικά με την πιθανότητα αναχαίτισης ρωσικών πυραύλων από το αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας από το Redzikov της Πολωνίας.
«Μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, η Πολωνία παίρνει τις πιο ριζοσπαστικές θέσεις, οι ηγέτες τους κάνουν ανεύθυνες δηλώσεις», δήλωσε ο Alexander Grushko
Νωρίτερα, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radoslaw Sikorski είχε τονίσει ότι η αμερικανική βάση αντιπυραυλικής άμυνας στο Redzikov της Πολωνίας, προορίζεται να καταστρέψει όχι μόνο ιρανικούς, αλλά και ρωσικούς πυραύλους «που πετούν προς την Πολωνία».
Η αμερικανική βάση πυραυλικής άμυνας στο Redzikov, η οποία βρίσκεται 165 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα, αποτελείται από ένα ραντάρ AN/SPY-1, εκτοξευτές Mk 41 VLS και αντιβαλλιστικούς πυραύλους SM-3 (Standard Missile-3).
Τον Μάιο 2024, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε τη σύναψη σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και της αμερικανικής αμυντικής-βιομηχανικής εταιρείας Northrop Grumman έναντι 49 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης μάχης αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας για την Πολωνία.
Την ίδια στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν τακτικά ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που αναπτύσσεται στην Πολωνία δεν στρέφεται κατά της Ρωσίας, αλλά υποτίθεται ότι θα χρησιμεύσει για την προστασία από τους ιρανικούς πυραύλους....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης