Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Η Ουκρανία απείλησε να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα σε λίγες εβδομάδες

Bild: Η Ουκρανία απείλησε να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα σε λίγες εβδομάδες
Ένα τέτοιο σενάριο θεωρείται πιθανό εάν, μετά το τέλος της τρέχουσας σύγκρουσης, η Ουκρανία δεν γίνει αποδεκτή στο ΝΑΤΟ και υπάρξουν νέες στρατιωτικές ενέργειες από τον ρωσικό στρατό
Η Ουκρανία θα μπορούσε να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα μέσα σε λίγες εβδομάδες και να τα χρησιμοποιήσει εναντίον του ρωσικού στρατού, γράφει η Bild, επικαλούμενη ανώνυμο Ουκρανό αξιωματούχο που εργάζεται στον τομέα των προμηθειών όπλων.
«Έχουμε το υλικό, έχουμε τη γνώση.
Εάν δοθεί η εντολή, θα μας πάρει μόνο μερικές εβδομάδες για να φτιάξουμε την πρώτη βόμβα».
Διευκρινίζεται ότι η δήλωση αυτή έγινε πριν από αρκετούς μήνες σε κλειστή ενημέρωση, όπου ήταν παρών ανταποκριτής της Bild.
Ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι ένα τέτοιο σενάριο θεωρείται πιθανό εάν, μετά το τέλος της τρέχουσας σύγκρουσης, η Ουκρανία δεν γίνει αποδεκτή στο ΝΑΤΟ και υπάρξουν νέες στρατιωτικές ενέργειες από τον ρωσικό στρατό.
Η Δύση θα πρέπει «να σκέφτεται λιγότερο τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας» και «πολύ περισσότερο» τις κόκκινες γραμμές της, προειδοποίησε Ουκρανός αξιωματούχος.
Η Bild ισχυρίζεται ότι η ετοιμότητα της Ουκρανίας για ένα τέτοιο σενάριο επιβεβαιώνεται από τα λόγια του Zelensky…
Σε μια συνάντηση με τον Trump, είπε ότι «ή η Ουκρανία θα έχει πυρηνικά όπλα» και μετά θα γίνει η άμυνά τους ή «θα πρέπει να ενταχθούν σε κάποιο είδος συμμαχίας».
Σήμερα δεν υπάρχουν άλλες αποτελεσματικές συμμαχίες εκτός από το ΝΑΤΟ, διευκρίνισε ο Zelensky.
Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η Ουκρανία έμεινε με ένα σημαντικό πυρηνικό οπλοστάσιο.
Το 1994, η Ουκρανία, η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία υπέγραψαν το Μνημόνιο της Βουδαπέστης.
Σύμφωνα με το έγγραφο, αυτό το οπλοστάσιο εξαλείφθηκε και σε αντάλλαγμα οι πυρηνικές δυνάμεις δεσμεύτηκαν να εγγυηθούν την ασφάλεια της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης