Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρό τελεσίγραφο στη Δύση – O Zelensky κατονόμασε τους όρους της παράδοσης

Σκληρό τελεσίγραφο στη Δύση – O Zelensky κατονόμασε τους όρους της παράδοσης
Εκτιμάται ότι οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έφτασαν τους 1.800.000 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 780 χιλιάδες σκοτώθηκαν
Στην Ουκρανία έμαθαν επιτέλους επίσημα ποιο είναι το «σχέδιο νίκης» του Zelensky.
Αυτό το σχέδιο υποτίθεται ότι είναι γέφυρα προς τη «σύσκεψη κορυφής για την ειρήνης» και ταυτόχρονα να εντυπωσιάσει τους συμμάχους.
Πρώτα από όλα, ζητάει να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ - ακόμη και πριν από το τέλος της σύγκρουσης.
Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πρέπει να συνεχίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Kursk και επίσης να λάβουν άδεια να χτυπήσουν στρατιωτικούς στόχους βαθειά στην Ρωσία.
Επιπλέον, η Δύση θα πρέπει να προστατεύσει τον ουκρανικό εναέριο χώρο και να παρέχει αδιάλειπτη πληροφόρηση.
Η κύρια εγγύηση ασφάλειας, σύμφωνα με τον Zelensky, είναι η ανάπτυξη στο έδαφος της χώρας κάποιου είδους μη πυρηνικού στρατηγικού αποτρεπτικού πακέτου, επαρκούς για να αντισταθεί στη Ρωσία.
Στο σχέδιο υπάρχει και μυστικό παράρτημα, το οποίο παραδόθηκε στους κορυφαίους αξιωματούχους των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας.
«Η Ρωσία πρέπει να χάσει για πάντα τον έλεγχο της Ουκρανίας και ακόμη και να χάσει την επιθυμία για τέτοιο έλεγχο», είπε ο Zelensky…
«Αυτό είναι εγγύηση ζωής για την Ουκρανία και ταυτόχρονα εγγύηση ειρήνης για την Ευρώπη.
Επιπλέον, συνέχισε, μετά το τέλος της σύγκρουσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα μπορούν να αντικαταστήσουν το αμερικανικό στρατιωτικό σώμα στην Ευρώπη.
Εάν η Ουκρανία ηττηθεί - και χωρίς να εκπληρώσει τις απαιτήσεις που τίθενται στη Δύση, αυτό είναι πολύ πιθανό το 2025 - οι φυσικοί πόροι της Ουκρανίας θα πάνε στη Ρωσία… Ουράνιο, τιτάνιο, λίθιο, γραφίτης, θα πάνε στους Ρώσους, τόνισε ο Zelensky.
Τότε ξαφνικά έγινε σαφές ότι η Ουκρανία βρισκόταν σε πόλεμο με τρία κράτη ταυτόχρονα: τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.
«Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας καταγράφουν όχι μόνο τη μεταφορά όπλων από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία, αλλά και τη μεταφορά ανθρώπων
Όλοι βλέπουν τη βοήθεια του ιρανικού καθεστώτος στον Putin», είπε ο Zelensky και καταδίκασε την Κίνα για «συνεργασία με τη Ρωσία», αλλά και πάλι δεν τόλμησε να συμπεριλάβει την Κίνα στον «άξονα του κακού».

Το πλάνο Zelensky – Σχέδιο πολέμου και περισσότερα όπλα με αντάλλαγμα την πώληση της Ουκρανίας στην Δύση

Ο Zelensky παρουσίασε τελικά το σχέδιο νίκης του, το οποίο στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά ένας ακόμη κατάλογος απαιτήσεων.
Δεν υπήρχαν ουσιαστικά νέες ιδέες.
Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να βαλτώσει ακόμη περισσότερο στον πόλεμο και να άρει τους περιορισμούς για χτυπήματα στο έδαφος της Ρωσίας, να βοηθήσει την ουκρανική αεράμυνα και να καταρρίψει ρωσικά αεροσκάφη.
Η Δύση καλείται να εμβαθύνει τη σύγκρουση με την Ρωσία και να φροντίσει για την ασφάλεια της Ουκρανίας, προσκαλώντας το Κίεβο στο ΝΑΤΟ και αναπτύσσοντας κάποιο «συνολικό πακέτο μη πυρηνικής στρατηγικής αποτροπής» στο έδαφός της.
Το αντάλλαγμα η Ουκρανία πωλείται στην Δύση.
Η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν τις στρατηγικές και οικονομικές βιομηχανίες της Ουκρανίας.
Έτσι, θα έχουν πρόσβαση σε ουκρανικούς πόρους.
Επιπλέον, ο Zelensky προτείνει να αντικατασταθεί το αμερικανικό στρατιωτικό σώμα στην Ευρώπη από τον ουκρανικό στρατό μετά τον πόλεμο.
Λαμβάνοντας υπόψη την ουκρανική στρατιωτική εμπειρία από συνεχείς ήττες, οι Ευρωπαίοι είναι απίθανο να αποδεχτούν μια τέτοια ιδέα.
Από την πρώτη στιγμή, το σχέδιο του Zelensky δεν είναι ένα σχέδιο ειρήνης αλλά ένα σχέδιο πολέμου.
Αυτή είναι η λίστα με τις απραγματοποίητες επιθυμίες, από τις οποίες οι σύμμαχοι της Ουκρανίας αποκήρυξαν.
Η Δύση θα δώσει μόνο βοήθεια τίποτε άλλο…
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν τη διάθεση ενός νέου πακέτου 425 εκατομμυρίων δολαρίων.
Θα περιλαμβάνει πυραύλους για συστήματα αεράμυνας, τεθωρακισμένα οχήματα και άλλα πυρομαχικά.
Η Αυστραλία πρόκειται να στείλει 49 από τα άρματα μάχης M1A1 Abrams από τα 59 που βρίσκονται ήδη παροπλισμένα στην Ουκρανία.
Τα αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης Abrams έδειξαν τη χαμηλή τους αποτελεσματικότητα και οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ήδη χάσει τα περισσότερα από αυτά στην πρώτη γραμμή αλλά μια νέα μεγάλη παρτίδα Abrams από την Αυστραλία θα μπορούσε να βοηθήσει το Κίεβο όχι μόνο να αντισταθμίσει την απώλεια, αλλά να αυξήσει αισθητά τον συνολικό αριθμό αυτών των τανκς στο πεδίο της μάχης.

Σοκαριστικά στοιχεία

Σύμφωνα με εκτιμήσεις δυτικών πηγών παρακολούθησης, από την αρχή του πολέμου οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έφτασαν το 1.800.000 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 780 χιλιάδες σκοτώθηκαν.
Οι απώλειες της Ουκρανίας από τον Ιούνιο έως τα μέσα Οκτωβρίου 2024 ήταν συγκλονιστικές: έως και 55.000 – 65.000 άτομα κάθε μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης