Τελευταία Νέα
Διεθνή

O δισεκατομμυριούχος Druckenmiller ετοιμάζεται να «μπει» στη Nvidia - Το μετάνιωσε που την ξεφορτώθηκε

O δισεκατομμυριούχος Druckenmiller ετοιμάζεται να «μπει» στη Nvidia - Το μετάνιωσε που την ξεφορτώθηκε
Ο Druckenmiller δήλωσε ότι θα αγόραζε ξανά την Nvidia αν η τιμή έπεφτε
Σχετικά Άρθρα

Μήνες αφότου ο Stanley Druckenmiller ξεφορτώθηκε ολόκληρο το μερίδιό του στην Nvidia, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής λέει ότι μετανιώνει για την απόφασή του.
«Έχω κάνει τόσα πολλά λάθη στην επενδυτική μου καριέρα. Ένα από αυτά ήταν ότι πούλησα όλη μου την Nvidia», δήλωσε την Τετάρτη στην τηλεόραση του Bloomberg.
Ο ιδρυτής του Duquesne Family Office απάλλαξε σταδιακά το χαρτοφυλάκιό του από τη μετοχή του ημιαγωγού, παρά τη φημολογούμενη αισιοδοξία του για την τεχνητή νοημοσύνη. Κατά το α' τρίμηνο, ο Druckenmiller μείωσε την έκθεσή του στην Nvidia κατά 72%, και στη συνέχεια μείωσε ξανά τις μετοχές του πάνω από το μισό κατά τους μήνες που ακολούθησαν, όπως δείχνουν τα αρχεία 13F.
Ο Druckenmiller δήλωσε τώρα στο Bloomberg ότι δεν έχει πλέον καμία συμμετοχή στην AI chip kingpin: «Δεν έχω καμία συμμετοχή και δεν είχα καμία συμμετοχή τις τελευταίες 400 μονάδες».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, πούλησε όταν οι μετοχές διαπραγματεύονταν μεταξύ 800 και 950 δολαρίων, αναφερόμενος στα επίπεδα τιμών πριν από τη διάσπαση της μετοχής 10 προς 1 στις αρχές Ιουνίου.
Ο Druckenmiller διαβεβαίωσε ότι το ξεπούλημά του δεν οφειλόταν σε υποβόσκουσα αμφιβολία για τις δυνατότητες της Nvidia, αλλά επικεντρώθηκε κυρίως στο πόσο ακριβές φαίνονταν οι μετοχές.
«Αυτό που άλλαξε είναι ότι τριπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο και θεώρησα ότι η αποτίμηση ήταν πλούσια», εξήγησε. Τον Μάιο, είχε σηματοδοτήσει ομοίως ότι οι συναλλαγές AI είχαν γίνει ελαφρώς «υπερτιμημένες», ακόμη και αν αποτελούσαν μια αξιόλογη επένδυση μακροπρόθεσμα.
Ωστόσο, η μετοχή της Nvidia συνέχισε να ενισχύεται λόγω της ισχυρής ζήτησης για τα νέας γενιάς τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της και συνεχίζει να απολαμβάνει ένα τεράστιο προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού της. Η μετοχή έχει αυξηθεί κατά 174% από την αρχή του έτους.
Με την απώλεια του μεριδίου του, ο Druckenmiller δήλωσε ότι παραμένει εκτεθειμένος στην AI επενδύοντας στην υποδομή που απαιτείται για την τροφοδοσία αυτής της τεχνολογίας. Όμως δεν έχει περάσει από το μυαλό του να αποκτήσει ξανά την Nvidia και θα το έκανε υπό τις κατάλληλες συνθήκες: «Νομίζω ότι η Nvidia είναι μια θαυμάσια εταιρεία και αν η τιμή έπεφτε θα συμμετείχαμε ξανά, αλλά αυτή τη στιγμή γλείφω τις πληγές μου από μια κακή πώληση εκεί», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης