Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iαπωνία: Επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος - Σύλληψη ενός άνδρα

Iαπωνία: Επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος - Σύλληψη ενός άνδρα
Στην Ιαπωνία θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 27 Οκτωβρίου
Χειροπέδες σε άνδρα  που έριξε κοκτέιλ μολότοφ στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) μόλις 8 ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, πέρασε η αστυνομία στο Τόκιο, όπως μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με την ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK, ο ένας από τους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς πέτυχε όχημα μονάδας αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας, αλλά η φωτιά σβήστηκε γρήγορα και κανεός δεντραυματίστηκε.
Ο ύποπτος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είανι ένας 40αρης, ο οποίος επιχείρησε επίσης να εισβάλει με το αυτοκίνητό του στον περίβολο του γραφείου του πρωθυπουργού, αλλά τον εμπόδισε μια μπάρα και έτσι, συνελήφθη επιτόπου, σύμφωνα με το NHK.
Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 19/10, (τοπική ώρα, 00:00 ώρα Ελλάδας).

Εκλογές στις 27/10

Υπενθυμίζεται οτι στην Ιαπωνία θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 27 Οκτωβρίου, σε μια δοκιμασία για τον νέο πρωθυπουργό Shigeru Ishiba, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του αφού κέρδισε την ψηφοφορία για την ηγεσία του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος τον περασμένο μήνα.
Μόλις ανέλαβε πρωθυπουργός, ο Shigeru Ishiba προκήρυξε τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Τα βίαια εγκλήματα παραμένουν σπάνια στην Ιαπωνία, όμως η χώρα παραμένει σοκαρισμένη μετά τη δολοφονία το 2022 του πρώην πρωθυπουργού Shinzo Abe στη μέση του δρόμου, ενώ μιλούσε σε προεκλογική εκδήλωση από άνδρα εφοδιασμένο με αυτοσχέδιο όπλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης