Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομολογία αποτυχίας του Iron Dome: Το Ισραήλ ζήτησε και δεύτερο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD από τις ΗΠΑ

Ομολογία αποτυχίας του Iron Dome: Το Ισραήλ ζήτησε και δεύτερο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD από τις ΗΠΑ
Το Ισραήλ ζήτησε από τις ΗΠΑ Για αποστολή δεύτερου συστήματος πυραυλικής άμυνας THAAD
Το Ισραήλ ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναπτύξουν ένα δεύτερο αντιβαλλιστικό πυραυλικό σύστημα Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) για την προστασία της χώρας σε περίπτωση ιρανικής αντίδρασης σε μια αναμενόμενη ισραηλινή επίθεση αντιποίνων, ανέφεραν εβραϊκά μέσα ενημέρωσης το βράδυ της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου.
Το THAAD σχεδιάστηκε για να καταρρίπτει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού, μεσαίου και μεσαίου βεληνεκούς στην τελική τους φάση αναχαιτίζοντας με προσέγγιση χτυπήματος προς δολοφονία.

Το σύστημα μπορεί να εμπλέξει πυραύλους σε βεληνεκές 150-200 χιλιομέτρων

Συνήθως, κάθε σύστημα αποτελείται από έξι εκτοξευτές τοποθετημένους σε φορτηγά, 48 αναχαιτιστές, εξοπλισμό ραδιοφώνου και ραντάρ και απαιτεί 95 στρατιώτες για να λειτουργήσει.
Ο στρατός των Η.Π.Α. φέρεται να έχει επτά συστήματα σε υπηρεσία.
Το Ιράν προετοιμάζεται για ισραηλινά αντίποινα μετά τη μεγάλης κλίμακας πυραυλική του επίθεση την 1η Οκτωβρίου, η οποία, όπως είπε, ήρθε ως απάντηση στη δολοφονία του Ismail Haniye, ηγέτη του Κινήματος της Hamas, στην Τεχεράνη τον Ιούλιο, και τη δολοφονία του γραμματέα της Hezbollah.
Ο στρατηγός Hassan Nasrallah και ο Ιρανός στρατηγός Abbas Nilforoushan στη Βηρυτό τον Σεπτέμβριο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι Η.Π.Α. επιβεβαίωσαν την ανάπτυξη ενός από τα συστήματα THAAD μαζί με περίπου 100 στρατιώτες για να το χειριστούν στο Ισραήλ.

Το σύστημα αναπτύχθηκε για να «βοηθήσει στην ενίσχυση της αεράμυνας του Ισραήλ», δήλωσε ο Γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου, Υποστράτηγος Patt Ryder, σε δήλωση στις 13 Οκτωβρίου.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Η.Π.Α. έχει αναπτύξει ένα σύστημα THAAD στη Μέση Ανατολή.
Οι Η.Π.Α. ανέπτυξαν κατά το παρελθόν το σύστημα στο Ισραήλ το 2019 για εκπαίδευση και μια ολοκληρωμένη άσκηση αεράμυνας.
Πέρυσι, ένα σύστημα αναπτύχθηκε επίσης στην περιοχή μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Hamas εκεί στις 7 Οκτωβρίου.
Οι Η.Π.Α. είναι απίθανο να απορρίψουν το ισραηλινό αίτημα για ένα δεύτερο σύστημα THAAD, καθώς η Ουάσιγκτον δεν έχει δείξει τίποτα παρά μόνο ακλόνητη υποστήριξη για τη χώρα από το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας που αργότερα εξαπλώθηκε στον Λίβανο.
Αυτή η στάση ωθεί σιγά σιγά την περιοχή σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης