Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Boeing συμφωνεί για αυξήσεις 35% προκειμένου να τερματισθεί η απεργία

Η Boeing συμφωνεί για αυξήσεις 35% προκειμένου να τερματισθεί η απεργία
Περίπου 33.000 εργαζόμενοι της Boeing, οι περισσότεροι στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, απεργούν από τις 13 Σεπτεμβρίου
Το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους απεργούς μηχανικούς της Boeing δήλωσε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 ότι τα μέλη του θα ψηφίσουν την Τετάρτη (23/10 ) για να εγκρίνουν μια νέα συμφωνία σύμβασης που περιλαμβάνει αύξηση μισθών κατά 35% σε τέσσερα χρόνια, η οποία θα μπορούσε να τερματίσει την απεργία που διαρκεί περισσότερο από ένα μήνα.
Περίπου 33.000 εργαζόμενοι της Boeing, οι περισσότεροι στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, απεργούν από τις 13 Σεπτεμβρίου.
Η επίσχεση εργασίας έχει σταματήσει την παραγωγή του best-seller της εταιρείας 737 MAX και των αεροσκαφών 767 και 777.
Η τελευταία προσφορά περιλαμβάνει bonus 7.000 δολαρίων, επαναφορά του προγράμματος κινήτρων και αυξημένες εισφορές στα συνταξιοδοτικά προγράμματα των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένης μιας εφάπαξ εισφοράς 5.000 δολαρίων συν έως και 12% σε εργοδοτικές εισφορές.

Οι διαπραγματεύσεις

Η Boeing στις 8 Οκτωβρίου απέσυρε την ενισχυμένη προσφορά της που περιελάμβανε αύξηση μισθών κατά 30% σε βάθος τετραετίας, αφού οι συνομιλίες στις οποίες συμμετείχαν και ομοσπονδιακοί διαμεσολαβητές κατέρρευσαν.
Το συνδικάτο επεδίωκε αύξηση 40% και αποκατάσταση της σύνταξης καθορισμένων παροχών.
Η Διεθνής Ένωση Μηχανικών και Εργαζομένων Αεροδιαστημικής Τοπικής 751 σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι με τη βοήθεια της εκτελούσας χρέη υπουργού Εργασίας των ΗΠΑ Julie Su είχαν λάβει μια πρόταση, λέγοντας στους απεργούς εργαζόμενους «αξίζει να την εξετάσετε».
Τη Δευτέρα, η Su  βρέθηκε στο Σιάτλ για την πρώτη της προσωπική προσπάθεια να βοηθήσει στην επίτευξη νέας σύμβασης με την Boeing και επέστρεψε το βράδυ της Πέμπτης (17/10) για να συνεχίσει τις προσπάθειες μετά από ένα ταξίδι στο Ντιτρόιτ.
Εκπρόσωπος της Su  δήλωσε την Παρασκευή (18/10)  ότι ο υπουργός «βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Σιάτλ και συζητά και με τα δύο μέρη.
Έχει συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο και το συνδικάτο και έχει έρθει σε επαφή πολλές φορές καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας».
Η Boeing ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 17.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή το 10% του παγκόσμιου προσωπικού της και θα αναλάβει έξοδα ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνεχίζοντας μια χρονιά κρίσης για την εταιρεία από τότε που ένα νέο αεροσκάφος 737 MAX 9 της Alaska Airlines παρουσίασε πρόβλημα εν ώρα πτήσης.
Η Boeing ανακοίνωσε την Τρίτη (15/10) ένα παράθυρο για προσφορές μετοχών και χρέους ύψους έως και 25 δισ. δολαρίων για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς και μια συμφωνία για πιστώσεις ύψους 10 δισ. δολαρίων.
Τον Σεπτέμβριο, σχεδόν το 95% των εργαζομένων στη Δυτική Ακτή απέρριψε τη συμβατική προσφορά της Boeing για αύξηση μισθών κατά 25% σε τέσσερα χρόνια, αρχίζοντας την απεργία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης