Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Οι IDF δημοσίευσαν βίντεο με τον Yahya Sinwar σε τούνελ λίγες ώρες πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Ισραήλ: Οι IDF δημοσίευσαν βίντεο με τον Yahya Sinwar σε τούνελ λίγες ώρες πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Παρουσιάζεται ο δολοφονημένος ηγέτης της Hamas, Yahya Sinwar, σε τούνελ, μαζί με την οικογένειά του
Βίντεο με τον Yahya Sinwar, τον δολοφονημένο ηγέτη της Hamas, λίγο πριν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, δημοσίευσαν οι IDF στον επίσημο λογαριασμό τους στο X.
Στα πλάνα φαίνεται τη νύχτα πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου να καταφεύγει σε τούνελ μαζί την οικογένειά του, μεταφέροντας εξοπλισμό.
Σύμφωνα με την ανάρτηση των IDF, το βίντεο εντοπίστηκε στη Γάζα πριν από αρκετούς μήνες.
«Ακόμη και την παραμονή πριν από τη σφαγή, ο Sinwar ήταν απασχολημένος με την επιβίωσή του και την επιβίωση της οικογένειάς του», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF, Daniel Hagari σε συνέντευξη Τύπου.
«Λίγες ώρες πριν από τη σφαγή, ο Sinwar και η οικογένειά του δραπέτευσαν μόνοι τους στο τούνελ.
Εξοπλίστηκαν με φαγητό, νερό, μαξιλάρια, τηλεόραση και άλλες προμήθειες για μια μακρά διαμονή», πρόσθεσε.
«Ώρες πριν από τη σφαγή, ο Sinwar νοιαζόταν μόνο για τον εαυτό του και την οικογένειά του, ενώ έστελνε τρομοκράτες για τη βάναυση επίθεση», ανέφερε στη συνέχεια ο Hagari.
Ο στρατός του Ισραήλ δημοσίευσε φωτογραφίες από το τούνελ όπου είχε καταφύγει ο Σινουάρ στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
idf2_62b93.jpg
idf3_02893.jpg
Στο καταφύγιο του, ένα μισοφωτισμένο τούνελ, διακρίνονται μεταξύ άλλων ένα ρολόι, βιβλία, ρούχα, απλωμένα ρούχα, και μια επαναστατική σημαία των ισλαμικών οργανώσεων.



Το Ισραήλ ρίχνει φυλλάδια με την εικόνα της σορού


Αεροσκάφη του Ισραήλ έριξαν το Σάββατο (19/10) φυλλάδια πάνω από τη νότια Γάζα που έδειχναν εικόνα του νεκρού επικεφαλής της Hamas με το μήνυμα ότι «η Χαμάς δεν θα κυβερνά πλέον τη Γάζα».
Συγκεκριμένα, η διατύπωση του φυλλαδίου προερχόταν από δήλωση του Νετανιάχου μετά τη δολοφονία του Sinwar από ισραηλινούς στρατιώτες που επιχειρούσαν στη Rafah, την Τετάρτη.
«Όποιος ρίξει το όπλο και παραδώσει τους ομήρους θα του επιτραπεί να φύγει και να ζήσει ειρηνικά», έγραφε το φυλλάδιο, γραμμένο στα αραβικά, σύμφωνα με κατοίκους της Χαν Γιουνίς και εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, πάντα σύμφωνα με το Reuters.
«Ο Sinwar κατέστρεψε τις ζωές σας, κρύφτηκε σε ένα σκοτεινό άντρο και σκοτώθηκε όταν έφυγε πανικόβλητος.
Η Ηamas δεν θα κυβερνά πλέον τη Γάζα, έχετε την ευκαιρία να απελευθερωθείτε από την τυραννία της. Αυτοί που θα καταθέσουν τα όπλα και θα μας επιστρέψουν τους ομήρους - θα τους επιτρέψουμε να φύγουν και να ζήσουν ειρηνικά», ανέφερε το μήνυμα στο φυλλάδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης