Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 7 νεκροί λόγω κατάρρευσης γέφυρας για πεζούς σε νησί στην Τζόρτζια

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 7 νεκροί  λόγω κατάρρευσης γέφυρας για πεζούς σε νησί στην Τζόρτζια
Σε εξέλιξη έρευνα
Τουλάχιστον 7 είναι οι νεκροί απο την κατάρρευση στενής γέφυρας για πεζούς σε προκυμαία όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, στο πλαίσιο εορτασμού στο νησί Sapelo , στην πολιτεία Τζόρτζια (νοτιοανατολικά), όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
Ακόμη 8 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 6 σοβαρά τραυματισμένοι.
Το πλήθος είχε συγκεντρωθεί σε προκυμαία όπου δένουν πορθμεία τα οποία συνδέουν το νησί — πολύ κοντά στα παράλια στον Ατλαντικό Ωκεανό — με την ηπειρωτική χώρα, για εκδήλωση της μικρής κοινότητας των Gullah-Geechee, απογόνων Αφρικανών , πολλοί εκ των οποίων είχαν μεταφερθεί σκλάβοι σε παραθαλάσσιες φυτείες στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.
Υπήρχαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι στη γέφυρα όταν κατέρρευσε, σύμφωνα με αναφορές, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένας ιερέας.
«Αυτός που θα έπρεπε να είναι χαρούμενος εορτασμός του πολιτισμού και της ιστορίας των Gullah-Geechee μετατράπηκε σε τραγωδία», σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος, J. Biden, o ο οποίος εκφράζοντας την «ευγνωμοσύνη» του στα σωστικά συνεργεία διαβεβαίωσε πως η ομάδα του θα παραμείνει σε επαφή με τις τοπικές αρχές και είναι έτοιμη να τους διαθέσει «οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν».
Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της πολιτείας, ο Brian Kemp, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων μέσω της πλατφόρμας X, τονίζοντας πως σωστικά συνεργεία παραμένουν στο σημείο.
kemp.JPG

Στο μεταξύ, η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη, διευκρίνισαν οι τοπικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης