Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πολιτικές για τον παραγωγικό μετασχηματισμό ενίσχυσης επενδύσεων και βιομηχανίας ανακοινώνει 21/10 ο Θεοδωρικάκος, παρουσία Μητσοτάκη

Πολιτικές για τον παραγωγικό μετασχηματισμό ενίσχυσης επενδύσεων και βιομηχανίας ανακοινώνει 21/10 ο Θεοδωρικάκος, παρουσία Μητσοτάκη
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τ. Θεοδωρικάκος, έχει χαρακτηρίσει εθνική αναγκαιότητα τη διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα δίνει έμφαση στη διεύρυνση του ρόλου της βιομηχανίας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας
Σχετικά Άρθρα
Τις πολιτικές για τον «Παραγωγικό μετασχηματισμό ενίσχυσης επενδύσεων και βιομηχανίας για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα» παρουσιάζει αύριο, Δευτέρα 21/10, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τ. Θεοδωρικάκος, έχει χαρακτηρίσει εθνική αναγκαιότητα τη διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα δίνει έμφαση στη διεύρυνση του ρόλου της βιομηχανίας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.
«Ένα παραγωγικό μοντέλο που αποτελεί τη δική μας απάντηση στον αυξανόμενο ανταγωνισμό και τις προκλήσεις, καθώς και τη δική μας θετική πρόταση για την αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος της πατρίδας μας και της ερημοποίησης περιοχών της», όπως έχει σημειώσει.
Σκοπός του νέου παραγωγικού μοντέλου, όπως έχει αναφερθεί δια στόματος Τ. Θεοδωρικάκου, είναι η ισόρροπη ανάπτυξη, δηλαδή, να εντοπιστούν και να αναδειχθούν συγκεκριμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες ανά περιφέρεια και στο πλαίσιο, υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ώστε να κατευθυνθούν σωστά οι διαθέσιμοι πόροι και να ενισχυθούν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα δημιουργήσουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.
Σημειώνεται ότι προηγήθηκε ουσιαστικός διάλογος του υπουργού με όλους τους παραγωγικούς φορείς και τους εκπροσώπους της ελληνικής κοινωνίας.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέχρι σήμερα, το νέο παραγωγικό μοντέλο αναδεικνύει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που πρέπει να αναπτυχθούν περισσότερο ανά Περιφέρεια, ενισχύει τον ρόλο της βιομηχανίας, βοηθάει στη σύνδεση της καινοτομίας και της έρευνας για προϊόντα ανταγωνιστικά σε διεθνές επίπεδο, ενώ σημαντικό τμήμα του αποτελούν η βιώσιμη ανάπτυξη και η πράσινη μετάβαση, καθώς η Ελλάδα έχει πολλαπλά συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τομέα αυτόν.
Αυτό το νέο παραγωγικό μοντέλο στηρίζεται σε έναν συνδυασμό κινήτρων και χρηματοδοτήσεων, με εργαλεία που συνδυάζουν φοροαπαλλαγές, επιτάχυνση αποσβέσεων, επιχορηγήσεις και καλές πρακτικές από άλλες χώρες και όσο γίνεται μεγαλύτερη απλοποίηση διαδικασιών, ώστε να κατευθυνθούν, χρηματοδοτήσεις και επενδύσεις, σε συγκεκριμένους τομείς και κλάδους και στην ενίσχυση των εξαγωγών.
Ήδη, στο πλαίσιο της περαιτέρω απλοποίησης της διαδικασίας έναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας, βρίσκεται σε εξέλιξη μία σημαντική μεταρρύθμιση για τη διευκόλυνση στρατηγικών ή εμβληματικών επενδύσεων, καθώς οι δυνητικοί επενδυτές θα απευθύνονται μόνο σε μια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης