Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επενδυτές, προσοχή - Έρχεται πτώση 7% στη Wall Street έως τα μέσα Νοεμβρίου - Fundstrat: Επικίνδυνος ο εφησυχασμός

Επενδυτές, προσοχή - Έρχεται πτώση 7% στη Wall Street έως τα μέσα Νοεμβρίου - Fundstrat: Επικίνδυνος ο εφησυχασμός
Ο εφησυχασμός των επενδυτών και τα αδύναμα εποχικά μεγέθη θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν την πτώση
Σχετικά Άρθρα

Έτοιμη για διόρθωση 7%, μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, είναι η Wall Street.
Ο τεχνικός αναλυτής, Mark Newton της Fundstrat, αναφέρει σε ενημερωτικό του σημείωμα ότι αναμένει πως ο S&P 500 θα παρουσιάσει μια αδυναμία οδεύοντας προς τον Νοέμβριο, καθώς η ψυχολογία των επενδυτών φτάνει σε επίπεδα εφησυχασμού λίγο πριν τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
«Ενώ οι μεσοπρόθεσμες ανοδικές αυτές παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άθικτες, είναι αμφίβολο ότι οι αμερικανικές μετοχές θα συνεχίσουν να πιέζουν προς τα πάνω μέχρι και μετά τις εκλογές», δήλωσε ο Newton.
Ο Newton δήλωσε ότι η πιθανή διόρθωση που αναμένει στη χρηματιστηριακή αγορά είναι πιθανό να είναι μια «βραχυπρόθεσμη διόρθωση μόνο» και «όχι η αρχή μιας μεγαλύτερης πτώσης», παίζοντας με το σταθερό μήνυμα του Tom Lee της Fundstrat ότι οι επενδυτές θα πρέπει να βλέπουν κάθε πτώση στη χρηματιστηριακή αγορά ως μια ευκαιρία «buy the dip» (σσ. αγορά στην πτώση).
Ο Newton θεωρεί το επίπεδο των 5.900 μονάδων του S&P 500 ως πιθανή αντίσταση για τον δείκτη. Ο S&P 500 διαπραγματευόταν γύρω στις 5.850 μονάδες την Παρασκευή.
«Τα προβλήματα με τον βραχυπρόθεσμο εφησυχασμό, η φθίνουσα ευρύτητα, οι κακές εποχικές τάσεις και οι κυκλικές προβλέψεις για τον Νοέμβριο, καθώς και ο μεγαλύτερος τομέας του SPX, η Τεχνολογία, που δεν έχει καλές επιδόσεις τελευταία, είναι όλοι λόγοι για να είμαστε σε εγρήγορση για πιθανή αλλαγή τάσης τις επόμενες εβδομάδες», εξήγησε ο Newton.
Ένας «βασικός λόγος» για τον οποίο ο Newton γίνεται βραχυπρόθεσμα πτωτικός είναι ότι το σημερινό ράλι των μετοχών που άρχισε στις αρχές Αυγούστου έχει διάρκεια 88 ημερών, όσο ακριβώς διήρκεσε το ράλι από τις 19 Απριλίου έως τις 16 Ιουλίου προτού υλοποιηθεί ένα sell-off.
Από χρονική άποψη, αυτός είναι «ο λόγος για τον οποίο αυτό το ράλι μπορεί να "εξαντλήσει τον ατμό"», δήλωσε ο Newton.
Άλλοι τομείς τεχνικής αδυναμίας που παρακολουθεί ο Newton περιλαμβάνουν αρνητικές αποκλίσεις στο momentum, όπως μετράται από τους δείκτες RSI και MACD, έλλειψη πτωτικών επενδυτών, όπως μετράται από τα στοιχεία του AAII για το κλίμα των επενδυτών, και εποχικούς κύκλους που δείχνουν μια κορύφωση της χρηματιστηριακής αγοράς στα μέσα με τέλη Οκτωβρίου, η οποία ακολουθείται από ένα ξεπούλημα μέχρι το Νοέμβριο.
«Αυτή η αγορά έχει φαινομενικά "γλυτώσει την τελευταία στιγμή" μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια μιας από τις ιστορικά χειρότερες περιόδους κατά τη διάρκεια των περισσότερων εκλογικών ετών. Ωστόσο, οι επενδυτές δεν θα πρέπει να θεωρήσουν ότι αυτό σημαίνει ότι το πεδίο είναι ελεύθερο για ένα διακοπτόμενο ράλι προς τα πάνω όλο το έτος», δήλωσε ο Newton.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης