Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ντροπιαστική και επιζήμια» για το Ισραήλ η διαρροή των απόρρητων εγγράφων για τα αντίποινα στο Ιράν

«Ντροπιαστική και επιζήμια» για το Ισραήλ η διαρροή των απόρρητων εγγράφων για τα αντίποινα στο Ιράν
Δεν ήταν γνωστό ότι το Ισραήλ διέθετε ένα μυστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεγάλου βεληνεκούς
Σχετικά Άρθρα
«Αρκετά επιζήμια» χαρακτηρίζει ο Fabian Hinz, ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής και αναλυτής πυραύλων στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, τη διαρροή των σχεδίων του Ισραήλ την Κυριακή 20/10, για τα αντίποινα στο Ιράν, κυρίως επειδή αποκαλύπτει μυστικά ισραηλινά όπλα και δυνατότητες, όπως μεταδίδει ο Guardian.
Οι βαλλιστικοί πύραυλοι Golden Horizon που εκτοξεύονται από αέρος δεν έχουν ποτέ αποκαλυφθεί στο παρελθόν και έτσι βασικές λεπτομέρειες, το βεληνεκές τους, το ωφέλιμο φορτίο και ο βαθμός ελιγμών κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι άγνωστοι, σημείωσε.
Επειδή θα εκτοξεύονται από μεγάλη απόσταση - πιθανόν από τον εναέριο χώρο του Ιράκ - «η άμυνα εναντίον τους είναι αρκετά δύσκολη», δήλωσε ο Hinz, ιδιαίτερα για το Ιράν, του οποίου τα συστήματα αεράμυνας δεν θεωρούνται ιδιαίτερα ισχυρά.
Δεν ήταν γνωστό ότι το Ισραήλ διέθετε ένα μυστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεγάλου βεληνεκούς, το οποίο τα έγγραφα λένε ότι χρησιμοποιείται για αναγνώριση μεγάλου βεληνεκούς.
Τα Heron και  Hermes θεωρούνται ευάλωτα στον ιρανικό εντοπισμό, δήλωσε ο Hinz.

Κατασκοπεία των ΗΠΑ

Η παρακολούθηση των ΗΠΑ περιγράφεται ως  εξελιγμένη επειδή απαιτείται υψηλός βαθμός κατανόησης για να βγει νόημα των στρατιωτικών κινήσεων όπως καταγράφονται από δορυφορικές εικόνες και άλλα μέσα.
«Όλοι γνωρίζουν ότι η κατασκοπεία συμβαίνει.
Αλλά όταν έχεις μια χώρα, τη στενότερη σύμμαχο του Ισραήλ, που αποδεικνύεται δημοσίως ότι κατασκοπεύει [τον σύμμαχό της], αυτό είναι ντροπιαστικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης