Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

H Ευρώπη μένει πίσω σε σχέση με τους Κινέζους λόγω των εκπομπών ρύπων

tags :
H Ευρώπη μένει πίσω σε σχέση με τους Κινέζους λόγω των εκπομπών ρύπων
Ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis, προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στους στόχους εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2025 θα έχει ως αποτέλεσμα η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία να μείνει πίσω σε σχέση με τους Κινέζους ανταγωνιστές της.
«Κάθε δευτερόλεπτο που καθυστερούμε είναι χρόνος που χάνουμε για να βελτιωθούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού, όπου ο Tavares τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας ότι η Stellantis είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στους νέους στόχους εκπομπών.
Αυτοί οι στόχοι, που αναμένεται να ισχύσουν από το 2025, απαιτούν αύξηση του μεριδίου της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο 20-25%, όταν σήμερα το ποσοστό τους στην Ευρώπη δεν ξεπερνά το 15%.
Ωστόσο, αρκετές ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Renault και η Volkswagen, καθώς και η ACEA, η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, έχουν ζητήσει από την ΕΕ να επανεξετάσει ή να τροποποιήσει τους στόχους, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει σημειώσει κάμψη (διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης