Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στη Σουηδία - Τη δολοφονία Ιρανού εγκληματία ζήτησε κυβερνητικός εταίρος από τους Σουηδούς Δημοκράτες

Σάλος στη Σουηδία - Τη δολοφονία Ιρανού εγκληματία ζήτησε κυβερνητικός εταίρος από τους Σουηδούς Δημοκράτες
Ο Weimers ζήτησε συνεργασία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για την «εξόντωση» του Rawa Majid

Σάλος επικρατεί στη Σουηδία, με την κυβέρνηση να αποκηρρύσσει τον εταίρο του συνασπισμού της, τους σκληρούς δεξιούς Σουηδούς Δημοκράτες, αφού το μέλος τους και αντιπρόεδρος της συντηρητικής ομάδας ECR, Charlie Weimers, ζήτησε την Τρίτη τη δολοφονία ενός διεθνούς εγκληματία.
Η υπόθεση ξεκίνησε την Τρίτη όταν ο Weimers ζήτησε συνεργασία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για την «εξόντωση» του Rawa Majid, ενός ιρανικής καταγωγής ηγέτη του σουηδικού εγκληματικού δικτύου Foxtrot.
«Η συμμορία δεν θα πτοηθεί μέχρι να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για να εκκαθαρίσουμε τους αρχηγούς των συμμοριών που είναι ασφαλείς σε τρίτες χώρες», δήλωσε ο Weimers, υποστηρίζοντας να “κάνουμε το ίδιο με τον Rawa Majid”.
Στις δηλώσεις του, σύμφωνα με την Euractiv, ο Weimers έκανε επίσης μια σύγκριση με την αμερικανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που σκότωσε τον Αμερικανο-Υεμενίτη ηγέτη της Αλ Κάιντα Anwar al-Awlaki στην Υεμένη το 2011, με εντολή του τότε προέδρου Barack Obama.

Το εγκληματικό δίκτυο Foxtrot

Το δίκτυο Foxtrot είναι ένα σουηδικό εγκληματικό δίκτυο που αναδύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 2010 για να γίνει ο κορυφαίος έμπορος ναρκωτικών στη Σουηδία.
Το εγκληματικό δίκτυο έχει συνδεθεί στο παρελθόν με διάφορα βίαια περιστατικά στη Σουηδία, συμπεριλαμβανομένων πυροβολισμών και επιθέσεων και της πρόσφατης επίθεσης στην ισραηλινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη.
Ο αρχηγός του έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες ότι χρησιμοποίησε το δίκτυό του για να πραγματοποιήσει πράξεις βίας κατά της ισραηλινής πρεσβείας στη Στοκχόλμη για λογαριασμό του Ιράν, σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης.
Ωστόσο, οι δηλώσεις του δεν βρήκαν σύμφωνο τον κυβερνώντα κεντροδεξιό συνασπισμό της Σουηδίας, ο οποίος υποστηρίζεται -χωρίς συμμετοχή- από τους Σουηδούς Δημοκράτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης