Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Το Ισραήλ επιτέθηκε σε εγκαταστάσεις αεράμυνας και εργοστάσια πυραύλων στο Ιράν

Washington Post: Το Ισραήλ επιτέθηκε σε εγκαταστάσεις αεράμυνας και εργοστάσια πυραύλων στο Ιράν
Σύμφωνα με την Washington Post, «ο κατάλογος των στόχων περιλάμβανε στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Το Ισραήλ έχει συμπεριλάβει εγκαταστάσεις αεράμυνας και εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων στον κατάλογο των στόχων του για χτυπήματα στο Ιράν, ανέφερε η Washington Post.
Σύμφωνα με την Washington Post, «ο κατάλογος των στόχων περιλάμβανε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ιδίως εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων και εγκαταστάσεις αεράμυνας».

Επιχείρηση Ημέρα Μετάνοιας

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι είχε πλήξει πολλές στρατιωτικές τοποθεσίες κατά τη διάρκεια των αντίποινων επιδρομών του στο Ιράν ξημερώματα 26 Οκτωβρίου 2024.
Η επίθεση τελείωσε στις 5:45 π.μ., τη στιγμή που ο ήλιος άρχισε να ανατέλλει πάνω από την Τεχεράνη, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό KAN11.
Η επίθεση σημειώθηκε σε τρία μεγάλα κύματα, δήλωσαν Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι.
Το δεύτερο και το τρίτο κύμα στόχευαν ιρανικές εγκαταστάσεις παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων, χτυπώντας πάνω από 20 στόχους, σύμφωνα με τον Axios και τους New York Times.
Το Ιράν είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν έχει λάβει αναφορές για τραυματισμούς από τα πλήγματα.
Ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant διεύθυνε τις επιθέσεις από ένα ασφαλές συγκρότημα στο αρχηγείο των IDF στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
«Ο Ισραηλινός στρατός επιτίθεται σε ακριβείς στόχους στο Ιράν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού.
«Αυτό είναι απάντηση στις συνεχιζόμενες επιθέσεις του ιρανικού καθεστώτος στο κράτος του Ισραήλ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ειδοποιήθηκαν από το Ισραήλ πριν από τα χτυπήματά του σε στόχους στο Ιράν, αλλά δεν συμμετείχαν στην επιχείρηση, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters.
«Κατανοούμε ότι το Ισραήλ πραγματοποιεί στοχευμένες επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ιράν ως άσκηση αυτοάμυνας και ως απάντηση στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν εναντίον του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Ποιοι στόχοι χτυπήθηκαν

Το Ισραήλ φέρεται να επιτέθηκε στην τοποθεσία του αρχηγείου του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράν.
«Στοχοποιούμε πράγματα που μπορεί να μας απείλησαν στο παρελθόν ή θα μπορούσαν να κάνουμε στο μέλλον», ανέφερε το NBC News επικαλούμενο Ισραηλινό αξιωματούχο. Ο αξιωματούχος δήλωσε περαιτέρω ότι το Ισραήλ δεν χτύπησε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις ή κοιτάσματα πετρελαίου και επικεντρώνεται σε στρατιωτικούς στόχους.
Υπήρξαν αναφορές για εκτεταμένες διακοπές διαδικτύου σε όλο το Ιράν καθώς οι επιθέσεις συνεχίζονταν.
Αρκετά από τα πλήγματα στην Τεχεράνη είχαν στόχο στρατιωτικές βάσεις στη νότια και νοτιοδυτική Τεχεράνη, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Το Καράτζ, μια από τις πόλεις όπου ακούστηκαν εκρήξεις, περιέχει έναν από τους πυρηνικούς σταθμούς του Ιράν.
Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim είπε ότι «δεν έχει αναφερθεί τίποτα για τον ήχο ρουκετών ή αεροπλάνων στον ουρανό της Τεχεράνης μέχρι στιγμής».
Ιρανοί αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης αρνούνται ότι πραγματοποιήθηκαν ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, λέγοντας ότι οι εκρήξεις ήταν αποτέλεσμα της ιρανικής αεράμυνας.
Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος το αρνήθηκε σθεναρά στην Ynet, λέγοντας, "Αυτό είναι ψέμα. Πλήρης αποτυχία - μηδέν υποκλοπές."
Λήφθηκαν επίσης αναφορές για εκρήξεις στο διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμ Χομεϊνί στην ιρανική πρωτεύουσα.
Ωστόσο, Ιρανοί αξιωματούχοι διέψευσαν τις πληροφορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης