Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φλώρινα: Στο εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου μετά τη δηλητηριάση 14 ατόμων από διαρροή - Υπ. Τουρισμού: Παράνομη λειτουργία

Φλώρινα: Στο εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου μετά τη δηλητηριάση 14 ατόμων από διαρροή - Υπ. Τουρισμού: Παράνομη λειτουργία
Tο ξενοδοχείο έχει σφραγιστεί
Σχετικά Άρθρα
Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθεί σήμερα (28/10) ο 53χρονος υπεύθυνος του ξενοδοχείου στο Αμύνταιο Φλώρινας, όπου σημειώθηκε η δηλητηρίαση 14 ατόμων από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.
Όλοι οι επισκέπτες του ξενοδοχείου ηλικίας 20 έως 44 ετών μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, οι 4 στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας ήταν πιο βαριά, ενώ σε ΜΕΘ εξακολουθεί να νοσηλεύεται ένας 55χρονος.
«Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή και σταθερή. Πρέπει να περιμένουμε ο χρόνος να περάσει» δήλωσε ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Δ. Τσαλικάκης.
Στο μεταξύ, το Υπουργείο Τουρισμού σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως  θα ακολουθήσουν όλες οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιβολή τυχόν περαιτέρω διοικητικών κυρώσεων, ενώ σημειώνει ότι
το κατάλυμα είχε ελεγχθεί εγκαίρως από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, η οποία επέβαλε πρόστιμα για αναληθή-ανακριβή στοιχεία και για παράνομη λειτουργία.

Σφραγίστηκε το ξενοδοχείο

Πλέον, το ξενοδοχείο έχει σφραγιστεί, ενώ στα σενάρια για την αιτία που προκάλεσε τη διαρροή αερίου είναι και το ενδεχόμενο ο σωλήνας διαφυγής αερίων από την καύση στο λέβητα, που είχε τοποθετηθεί χαμηλά στο κτήριο, να μετέφερε το μονοξείδιο από το σύστημα εξαερισμού.
Το ξενοδοχείο στις 13 Σεπτεμβρίου είχε επαναλειτουργήσει πλήρως ανακαινισμένο με νέο ιδιοκτήτη.

Υπουργείο Τουρισμού για ξενοδοχείο: Λειτουργούσε παράνομα, είχαν επιβληθεί 2 πρόστιμα

Με αφορμή το περιστατικό δηλητηρίασης διαμενόντων σε τουριστικό κατάλυμα στο Λιμνοχώρι Αμυνταίου στη Φλώρινα, το υπουργείο Τουρισμού σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι το κατάλυμα είχε ελεγχθεί εγκαίρως από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, η οποία επέβαλε πρόστιμα για αναληθή-ανακριβή στοιχεία και για παράνομη λειτουργία, ενώ «είχε κοινοποιήσει αυτές τις αποφάσεις σε όλες τις αρμόδιες αρχές, ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωση της επιχείρησης με τα νόμιμα πρότυπα».
«Θα ακολουθήσουν όλες οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιβολή τυχόν περαιτέρω διοικητικών κυρώσεων» προσθέτει, τονίζοντας παράλληλα ότι απόλυτη προτεραιότητά του είναι η ασφάλεια και η υγεία των επισκεπτών.
Ειδικότερα, το Υπουργείο Τουρισμού στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Στις 18.10.2024 επιβλήθηκαν από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Δυτικής Μακεδονίας 2 πρόστιμα ύψους άνω των 10.000 ευρώ (2.024 +8.192), ενημερώνοντας όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.
α) πρόστιμο για αναληθή-ανακριβή στοιχεία κατά την υποβολή της γνωστοποίησης του τουριστικού καταλύματος
β) πρόστιμο για μη υποβολή γνωστοποίησης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (παράνομη λειτουργία του καταστήματος)
Η ΠΥΤ είχε κοινοποιήσει αυτές τις αποφάσεις σε όλες τις αρμόδιες αρχές, ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωση της επιχείρησης με τα νόμιμα πρότυπα.
Τα ξημερώματα της 27ης 10.2024 στο τουριστικό κατάλυμα του Λιμνοχωρίου Φλώρινας διαπιστώθηκε σύμφωνα με την διενέργεια προανάκρισης του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, τραυματισμός ενοίκων με συμπτώματα δύσπνοιας, ναυτίας και ζαλάδες από εισπνοή τοξικού αερίου εντός του τουριστικού καταλύματος.
Στις 27.10.2024 η Προϊσταμένη της ΠΥΤ Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε απόφαση διακοπής της λειτουργίας του τουριστικού καταλύματος, ενημερώνοντας όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.
Το Υπουργείο Τουρισμού υπογραμμίζει ότι θα ακολουθήσουν όλες οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιβολή τυχόν περαιτέρω διοικητικών κυρώσεων.
Επισημαίνει την απόλυτη προτεραιότητά του για την ασφάλεια και υγεία των επισκεπτών συνεχίζοντας τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης