Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κεφαλογιάννης από Χανιά: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Βαλκανικής

Κεφαλογιάννης από Χανιά: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Βαλκανικής
Στα Χανιά ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γ. Κεφαλογιάννης
«Η Ελλάδα αποτελεί σταθερό πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Βαλκανικής και είμαστε πάντα με την πλευρά του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας. Αυτό είναι το μήνυμα που περνάμε σε οποιονδήποτε επιβουλεύεται την εθνική μας ανεξαρτησία», δήλωσε από τα Χανιά ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γ. Κεφαλογιάννης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Όπως ανέφερε μετά την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου «σήμερα τιμούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία το 1940. Σήμερα οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων είναι καθημερινά θεματοφύλακες της εθνικής ανεξαρτησίας το δικαίων της πατρίδας μας, έναντι σε οποιονδήποτε επιβουλεύεται την ανεξαρτησία της και θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Από την πλευρά μας, έχουμε χρέος να ενισχύουμε την αποτρεπτική ισχύ της πατρίδας μας, έτσι ώστε να είμαι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή».
Στην επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας Frank – Walter Steinmeier από αύριο στην Ελλάδα αναφέρθηκε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής Χανίων, Ντόρα Μπακογιάνννη, αναφέροντας πως «είναι πολύ σημαντική η επίσκεψη του, γιατί εμπράκτως αποδεικνύει ότι η σημερινή Γερμανία ζητά συγνώμη για τα ναζιστικά βασανιστήρια και για τις ναζιστικές συμπεριφορές ιδιαίτερα στην Κάνδανο που πλήρωσε τόσο φοβερό φόρο αίματος», σημειώνοντας πως «η επίσκεψη είναι ένα μήνυμα ότι γυρίζουμε σελίδα αλλά δεν ξεχνάμε».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης, ανέφερε ότι η επέτειος του "ΟΧΙ" είναι «διδαχτική, που μας καλεί όλους να σκεφτούμε τα μεγάλα συλλογικά "Όχι" που πρέπει να λέμε και τους μεγάλος αγώνες που πρέπει να δίνουμε για την ευημερία του έθνους μας».
Σημειώνεται ότι προηγήθηκε πριν την παρέλαση των σχολείων, των ανωτέρων και ανωτάτων σχολών, των οργανώσεων και σωματείων, οδηγών και προσκόπων, παραδοσιακών και άλλων συλλόγων και των Ενόπλων Δυνάμεων,η κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους στο Ηρώο της Πόλης (Ρολόι).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης