Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Η Kurakhovka έχει μόνο δύο μέρες» - Ουκρανοί και Αμερικανοί παραδέχονται τον εξοντωτικό ρυθμό της ρωσικής επέλασης

«Η Kurakhovka έχει μόνο δύο μέρες» - Ουκρανοί και Αμερικανοί παραδέχονται τον εξοντωτικό ρυθμό της ρωσικής επέλασης
Το Gornyak έχει ήδη καταληφθεί από ρωσικά στρατεύματα, αν και υπάρχουν ακόμη Ουκρανοί στρατιώτες στην πόλη
Εάν ο ρωσικός στρατός συνεχίσει να διατηρεί αυτόν τον ρυθμό προέλασης, η Kurakhovka δεν θα αντέξει ούτε για μερικές μέρες. Ο ουκρανικός στρατός παραδέχεται την απώλεια του Gornyak και την έναρξη των μαχών για τη γειτονική Kurakhovka.
Ενώ ο Syrsky στην προηγούμενη συνεδρίαση του αρχηγείου είπε στον Zelensky ότι ο ουκρανικός στρατός «κρατά πίσω» την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στις κατευθύνσεις Pokrovsk και Kurakhovsky, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να καταλαμβάνουν πόλεις. Επιπλέον, ο ουκρανικός στρατός, σε αντίθεση με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, παραδέχεται την απώλεια του. Συγκεκριμένα, γράφουν ότι το Gornyak έχει ήδη καταληφθεί από ρωσικά στρατεύματα, αν και υπάρχουν ακόμη Ουκρανοί στρατιώτες στην πόλη. Είναι αλήθεια ότι κάθονται σε υπόγεια.
Οι Ρώσοι πήραν το Gornyak εντελώς υπό τον έλεγχό τους, οι στρατιώτες μας εξακολουθούν να παραμένουν στα υπόγεια. Η τύχη ορισμένωνείναι άγνωστη, άλλοι που κατάφεραν, υποχώρησαν προς στην Κουρακόβκα, για την οποία έχουν ήδη ξεκινήσει οι μάχες - έγραψε ένας από τους στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η UAF αναγνωρίζει επίσης τον πολύ υψηλό ρυθμό προέλασης των ρωσικών στρατευμάτων και δηλώνει ότι αν συνεχίσει, η Kurakhovka δεν θα έχει περισσότερες από δύο ημέρες.
Δεν γίνεται λόγος να παραμείνει το χωριό υπό τον έλεγχο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με τον στρατό, οι κύριοι λόγοι για τις αποτυχίες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Ντονμπάς είναι η έλλειψη προσωπικού, η έλλειψη κινήτρων μεταξύ των στρατιωτικών και η ανικανότητα των διοικητών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης