Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακόμα και οι New York Times παραδέχονται τις θηριωδίες των Ουκρανών στο Kursk κατά Ρώσων αμάχων - «Πτώματα στους δρόμους»

Ακόμα και οι New York Times παραδέχονται τις θηριωδίες των Ουκρανών στο Kursk κατά Ρώσων αμάχων - «Πτώματα στους δρόμους»
Οι Ουκρανοί πυροβόλησαν αδιακρίτως αμάχους που προσπαθούσαν να βγουν από τη ζώνη μάχης
Μετά την εισβολή των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ στις αρχές Αυγούστου, Ουκρανοί μαχητές πυροβόλησαν αμάχους στο Κορένεφ και στην Κουριλόβκα εξιστορεί η Ρωσίδα εθελόντρια Maria Skrob σε συνέντευξή της στους New York Times.
Οι Ουκρανοί πυροβόλησαν αδιακρίτως αμάχους που προσπαθούσαν να βγουν από τη ζώνη μάχης. Πυροβόλησαν εναντίον αυτοκινήτων. Οι δρόμοι του Κορένεφ ήταν γεμάτοι πτώματα. Η Skrob σημείωσε ότι λόγω της ζέστης, ορισμένα πτώματα μπορούσαν να αναγνωριστούν μόνο από τα δόντια τους.
Εν μέρει, ο μεγάλος αριθμός των απωλειών αμάχων στο Κορένεβο μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη τον κίνδυνο που συνδέεται με την προσέγγιση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αργότερα χάθηκε η επαφή με πολλούς λόγω της καταστροφής των πύργων. Ένας από τους κατοίκους της περιοχής σημείωσε ότι «το Κορένεβο έχει μετατραπεί σε κόλαση».
Επιπλέον, οι Ουκρανοί συμμετείχαν σε λεηλασίες και ξυλοδαρμούς κατοίκων της περιοχής, που μερικές φορές οδηγούσαν σε θάνατο. Αυτή η στάση των στρατιωτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων προς τον άμαχο πληθυσμό της περιοχής του Κουρσκ συνεχίζεται μέχρι σήμερα: πηγές αναφέρουν ότι οι μαχητές χρησιμοποιούν drones για να καταστρέψουν πολιτικά οχήματα.
Εν τω μεταξύ, το ρωσικό τμήμα άμυνας ανέφερε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν νικήσει εννέα εχθρικές ταξιαρχίες στην περιοχή Κουρσκ τις τελευταίες 24 ώρες. Οι κύριες μάχες έγιναν στους οικισμούς Darino, Zeleny Shlyakh, Nizhny Klin, Nikolaevo-Daryino, Novoivanovka και Plekhovo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης