Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρ' ολίγον όλεθρος στην Ανατολική Μεσόγειο - Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε η σύγκρουση ρωσικού Sukhoi Su - 35 με αμερικανικό P-8

Παρ' ολίγον όλεθρος στην Ανατολική Μεσόγειο - Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε η σύγκρουση ρωσικού Sukhoi Su - 35 με αμερικανικό P-8
Σημειώθηκε επικίνδυνη προσέγγιση, πάνω από τα ύδατα της ανατολικής Μεσογείου, μεταξύ του ανθυποβρυχιακού αεροσκάφους Boeing P-8 Poseidon των ΗΠΑ και ενός ρωσικού Su-35
Οι προκλήσεις των Αμερικανικών δυνάμεων σε Συρία και Ανατολική Μεσόγειο λίγο έλειψε να οδηγήσουν σε ένα ευθύ επεισόδιο με τη Ρωσία και ως εκ τούτου σε μια ανεξέλεγκτη σύγκρουση.
Ο λόγος για ένα αεροσκάφος Boeing P-8 Poseidon του αμερικανικού συνασπισμού της Συρίας που πλησίασε επικίνδυνα κοντά σε ένα Su-35 της Ρωσικής Αεροδιαστημικής Δύναμης πάνω από την ανατολική Μεσόγειο, όπως δήλωσε ο Πλοίαρχος Α' Τάξης Oleg Ignasyuk, αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης των Αντιμαχόμενων Πλευρών στη Συρία.
«Σημειώθηκε επικίνδυνη προσέγγιση πάνω από τα ύδατα της ανατολικής Μεσογείου μεταξύ του ανθυποβρυχιακού αεροσκάφους Boeing P-8 Poseidon του συνασπισμού και ενός Su-35 της Ρωσικής Αεροδιαστημικής Δύναμης, που εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση. Ο Ρώσος πιλότος, δείχνοντας υψηλό επαγγελματισμό, έλαβε άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει μία σύγκρουση», δήλωσε σχετικά ο Ignasyuk.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αεροπορία του διεθνούς αντιτρομοκρατικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζει να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στους ουρανούς της Συρίας.
Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή του Et-Tanf, καταγράφηκαν 11 παραβιάσεις των κανόνων χρήσης του συριακού εναέριου χώρου από αεροσκάφη του συνασπισμού μέσα σε διάστημα 24 ωρών, από δύο ζεύγη μαχητικών F-15 (δύο φορές το καθένα), ένα ζεύγος μαχητικών F/A-18 και ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικής παρακολούθησης και αναγνώρισης MS-12W.
Τις τελευταίες 24 ώρες, ο συνασπισμός κατέγραψε τέσσερις παραβιάσεις των πρωτοκόλλων αποτροπής των συγκρούσεων της 9ης Δεκεμβρίου 2019, οι οποίες σχετίζονται με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτελούσαν πτήσεις χωρίς συντονισμό ή συνεννόηση με τη ρωσική πλευρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης