Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα για Ουκρανία: Oι 3 παραχωρήσεις που θα ζητήσει ο Trump από Ρωσία - Ένταξη σε ΝΑΤΟ, κατάπαυση και πυρηνικά στο τραπέζι

Βόμβα για Ουκρανία: Oι 3 παραχωρήσεις που θα ζητήσει ο Trump από Ρωσία - Ένταξη σε ΝΑΤΟ, κατάπαυση και πυρηνικά στο τραπέζι
«Ο Trump ενδέχεται να απαιτήσει παραχωρήσεις από τη Μόσχα. Και αν αυτές είναι καλά μελετημένες, ο Putin δεν θα έχει κανένα πρόβλημα»
Δεδομένη θεωρείται η συνθηκολόγηση των Ουκρανών για την πλειονότητα των διεθνών αναλυτών.
Μάλιστα, η πρώην αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΝΑΤΟ εξετάζει τις προτάσεις που θα μπορούσε να υποβάλει στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό την ηγεσία του Trump.
Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ενδέχεται να ζητήσει κάποιες παραχωρήσεις από τη Ρωσία σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, έγραψε σχετικά η Rose Gottemoeller, σε άρθρο της για τη Financial Times.
«Ο Trump ενδέχεται να απαιτήσει παραχωρήσεις από τη Μόσχα. Και αν αυτές είναι καλά μελετημένες, ο Putin δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να τις δεχτεί. Τρεις επιλογές έρχονται στο μυαλό», εκτίμησε η πρώην αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ, προσπαθώντας να προκαταβάλει τη ρωσική στάση.

teertgretgere.JPG
Η άλλοτε αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ Rose Gottemoeller

Οι 3 συμβιβασμοί που θα ζητήσει ο Trump

Μία από τις παραχωρήσεις που θα ζητήσει η νέα κυβέρνηση Trump, εξήγησε η Gottemoeller, αφορά στην υπογραφή μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, παρόμοιας με αυτήν που διαμόρφωσε το status της Δυτικής Γερμανίας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Πιστεύει ότι η δεύτερη παραχώρηση που θα μπορούσε να ζητήσει ο Trump από τη Μόσχα είναι η πρόταση των ΗΠΑ να εξεταστεί μεν το ζήτημα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αλλά σε κάποιο «αόριστο χρονικό διάστημα».
Σύμφωνα με την πρώην αξιωματούχο του ΝΑΤΟ, υποτίθεται ότι η Ρωσία θα έπρεπε να επιτρέψει στην Ουκρανία να ενταχθεί στην συμμαχία αλλά όχι άμεσα.
Ταυτόχρονα, η Gottemoeller σημείωσε ότι, αν η Ουκρανία χρειάζεται κάποιες εγγυήσεις σε περίπτωση «οπισθοχώρησης ως προς τους στόχους της», τότε θα μπορούσε να οριστεί μια ημερομηνία για την επίτευξη των τελικών αποτελεσμάτων μέσα σε 20 χρόνια, όπως έχει ήδη γραφεί και από τη WSJ.
Τέλος, η τρίτη πιθανή παραχώρηση που -υποτίθεται ότι- η Μόσχα θα διατίθετο να προσφέρει στην Ουάσινγκτον θα ήταν η εκκίνηση διαπραγματεύσεων για τη στρατηγική πυρηνική σταθερότητα, με την αναβίωση της συμφωνίας «START», κατέληξε η Gottemoeller.

Η Ρωσία δεν ... τσιμπάει

Βέβαια, δεδομένης της ρωσικής υπεροχής στο πεδίο των μαχών, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το πώς οποιαδήποτε παγκόσμια δύναμη μπορεί να θέσει στη Μόσχα όρους για το Ουκρανικό. 
Άλλωστε, ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, Dmitry Peskov, έχει τονίσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο σχετικά με την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης παραμένουν αμετάβλητοι.
Από την πλευρά του, ο Vladimir Putin έχει δηλώσει σε πολλές περιπτώσεις ότι όλοι οι προγραμματισμένοι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα επιτευχθούν.
Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου έχει σημειώσει με νόημα ότι η ειδική επιχείρηση έχει πραγματικά απελευθερωτικό χαρακτήρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης