Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέο «μέτωπο» για τον υπ.Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη – Μετά τα φάρμακα, η σειρά των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Νέο «μέτωπο» για τον υπ.Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη – Μετά τα φάρμακα, η σειρά των γιατρών του ΕΟΠΥΥ
Έως τις 9 Δεκεμβρίου παρατείνουν την απεργία τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
(upd2) Νέο «μέτωπο» φαίνεται πως ανοίγει στον χώρο της Υγείας, καθώς μετά την τροπολογία για τα φάρμακα και τη σύγκρουση με το ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την ένταξη τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν σήμερα να παρατείνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους έως τις 9 Δεκεμβρίου, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην αδιάλλακτη, όπως την χαρακτηρίζουν, στάση του υπουργού Υγείας για τις απολύσεις και τη διάλυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Σήμερα το πρωί ο κ.Γεωργιάδης απηύθυνε σαφείς προειδοποιήσεις προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, εκφράζοντας την πρόθεση του να συζητήσουν για το σχέδιο του ΕΟΠΥΥ, υπογραμμίζοντας πάντως ότι δεν είναι καθόλου πρόθυμος να κρατήσει στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζεται.
«Δεν πρόκειται να αφήσω κάποιον να νομίζει ότι θα εκβιάζει το κράτος», ανέφερε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «το υπουργείο Υγείας έχει plan b και δεν θα τους αρέσει».
Στις προειδοποιήσεις αυτές έσπευσαν να απαντήσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αφού υποστήριξαν ότι «εμείς έχουμε plan C» και ότι «οι γιατροί δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται», τόνισαν ότι είναι έτοιμοι για «πυρηνικό πόλεμο» με σειρά επαναλαμβανόμενων απεργιών.

(πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 08:37)



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης