![Σκορδάς (υφ.Ανάπτυξης): Μελετάται η επέκταση της διατηρησιμότητας του φρέσκου γάλατος για να πέσουν οι τιμές](https://www.bankingnews.gr/media/k2/items/cache/d7185b9dc81978dbd9eac666caeb3fd3_XL.jpg?NotFound265273_118975)
Από τις 5 στις 7 ημέρες
Την επέκταση της διατηρησιμότητας του φρέσκου γάλατος από τις 5 στις 7 ημέρες προκειμένου να μειωθούν οι τιμές εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθ.Σκορδάς υποστήριξε πως οι γαλακτοβιομηχανίες θα κληθούν επιπλέον να αυτοδεσμευτούν ότι η μέθοδος παστερίωσης που ακολουθούν επιτρέπει την επταήμερη διατηρησιμότητα του.
Όπως είπε ο κ.Σκορδάς, η Ελλάδα κάθε χρόνο χάνει παραγωγή γάλατος λόγω της προστασίας του 5ημέρου.
«Ο επίμαχος περιορισμός δεν έχει βοηθήσει τους παραγωγούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Σκορδάς, επισημαίνοντας ότι την ίδια στιγμή η έκθεση του ΟΟΣΑ καταδεικνύει ότι το γάλα στην Ελλάδα είναι ακριβότερο από το μέσο όρο της Ευρώπης.
www.bankingnews.gr
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθ.Σκορδάς υποστήριξε πως οι γαλακτοβιομηχανίες θα κληθούν επιπλέον να αυτοδεσμευτούν ότι η μέθοδος παστερίωσης που ακολουθούν επιτρέπει την επταήμερη διατηρησιμότητα του.
Όπως είπε ο κ.Σκορδάς, η Ελλάδα κάθε χρόνο χάνει παραγωγή γάλατος λόγω της προστασίας του 5ημέρου.
«Ο επίμαχος περιορισμός δεν έχει βοηθήσει τους παραγωγούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Σκορδάς, επισημαίνοντας ότι την ίδια στιγμή η έκθεση του ΟΟΣΑ καταδεικνύει ότι το γάλα στην Ελλάδα είναι ακριβότερο από το μέσο όρο της Ευρώπης.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών