Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στα άκρα η σύγκρουση στην Υγεία – Παρατείνουν την απεργία τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Στα άκρα η σύγκρουση στην Υγεία – Παρατείνουν την απεργία τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
Ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους έως τις 13 Δεκεμβρίου

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση του υπουργείου Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ύστερα από την απόφαση των τελευταίων να παρατείνουν την απεργία τους έως και τις 13 Δεκεμβρίου.
Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αντιδρούν στην ένταξη τους στη διαθεσιμότητα, διαμηνύουν ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική νίκη» και καλούν αφενός την κυβέρνηση να επιδείξει υπεύθυνη στάση απέναντι στα προβλήματα της περίθαλψης και αφετέρου το Υπουργείο να προσέλθει στο διάλογο από μηδενική βάση χωρίς προαπαιτούμενα και «εμμονές για ανθρωποθυσίες».
Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) τονίζει ότι «η επίδειξη πολιτικής πυγμής και η παρελκυστική τακτική του Υπουργείου προσβάλλει τους απεργούς γιατρούς, απαξιώνει την περίθαλψη και εγκλωβίζει τους ασφαλισμένους σε αδιέξοδο».
«Θα περίμενε κανείς το Υπουργείο να έκανε δεύτερες σκέψεις, μετά την πρωτοφανή επιτυχία της κινητοποίησης, να έδειχνε τον απαραίτητο σεβασμό στους απεργούς αλλά  κυρίως στους πολίτες που απαιτούν την αξιοπρεπή λειτουργία των δημόσιων πολυιατρείων. Ευελπιστούσαμε στη δημόσια διαβούλευση να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις που θα απαντούσαν στα απεργιακά αιτήματα. Είχαμε την ελπίδα ότι αντί για απειλές και εκφοβισμούς στο τραπέζι της διαμεσολάβησης, θα υπήρχαν αναλυτικά τα βήματα της επονομαζόμενης μεταρρύθμισης, βλέπε απορρύθμισης, που θα διασφάλιζε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα», υπογραμμίζουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης