Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γεωργιάδης (υπ.Υγείας): Η μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ θα γίνει

Γεωργιάδης (υπ.Υγείας): Η μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ θα γίνει
Απαραίτητα πρέπει να εξυπηρετεί και δημοσιονομικούς στόχους
Την αποφασιστικότητα του για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης στον ΕΟΠΥΥ εξέφρασε για ακόμα μια φορά ο υπ.Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας πως η αναδιάρθρωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης απαραίτητα θα πρέπει να εξυπηρετεί και δημοσιονομικούς στόχους.
«Αλίμονο εάν η μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ δεν έχει και δημοσιονομικό στόχο. Ζούμε σε μια εποχή που η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για πολυτέλειες. Χρειάζονται λειτουργικά συστήματα με μικρό κόστος» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Όπως είπε ο κ.Γεωργιάδης, σε περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ γίνει αποκλειστικά αγοραστής υπηρεσιών αντί για πάροχος, κλείνοντας τα πολυ-ιατρεία, τότε οι πόροι που θα εξοικονομηθούν θα ανέρχονται στα 350 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Επιπλέον, ο κ.Γεωργιάδης τόνισε πως η μεταρρύθμιση θα γίνει, και σημείωσε πως καλό θα ήταν στη διαπραγμάτευση να συμμετάσχουν και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, τους οποίους κατηγόρησε ότι «διακατέχονται από τον βερμπαλισμό της δεκαετίας του 80».
Συμπλήρωσε δεν πως σε ιατρούς που θα αποχωρήσουν δια της αξιολόγησης από τον Οργανισμού θα δοθούν συμβάσεις 200 επισκέψεων ανά μήνα, με την κάθε επίσκεψη να έχει αξία 10 ευρώ.
Ο υπ.Υγείας κάλεσε τους γιατρούς σε διάλογο, τονίζοντας μάλιστα πως προτίθεται να ανακαλέσει δηλώσεις που τους έχουν ενοχλήσει.
«Ελάτε να τα βρούμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Γεωργιάδης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης