Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δεν θα σταματήσει η μεταρρύθμιση διαμηνύει ο υπ.Υγείας, Αδ.Γεωργιάδης

tags :
Δεν θα σταματήσει η μεταρρύθμιση διαμηνύει ο υπ.Υγείας, Αδ.Γεωργιάδης
Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα των γιατρών


Στο κενό έχει πέσει η προτροπή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για διάλογο στον χώρο της Υγείας προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας.
Σε σημερινές του δηλώσεις ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν μπορεί να σταματήσει η μεταρρύθμιση για κλαδικούς λόγους και απέρριψε τα αιτήματα των γιατρών.
Όπως είπε ο κ.Γεωργιάδης, οι γιατροί ζητούν μορατόριουμ τριών έως έξι μηνών για να εφαρμοστεί ο νόμος, κάτι που όπως είπε ο υπουργός Υγείας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό διότι σε αυτήν την περίπτωση θα σήμαινε ότι δεν θα γίνει μετάρρυθμιση.
Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι ούτε το δεύτερο αίτημα των γιατρών «να μην ισχύσει το πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης», μπορεί να ισχύσει γιατί είναι δομικό στοιχείο της μεταρρύθμισης ενώ επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών.
Σημειώνεται ότι αύριο συνεδριάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ με τους προέδρους των κατά τόπους συλλόγων προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον τον κινητοποιήσεων στον Οργανισμό.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης