Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φωτογραφίες επικίνδυνων κακοποιών με καλάσνικοφ δημοσιοποίησε η αστυνομία

Φωτογραφίες επικίνδυνων κακοποιών με καλάσνικοφ δημοσιοποίησε η αστυνομία
Συνελήφθη ένα μέλος της σπείρας, ενώ αναζητούνται επιπλέον έξι άτομα
Τις φωτογραφίες, καθώς και τα στοιχεία ταυτότητας επικίνδυνων αλβανών κακοποιών, μελών σπερίας ληστών που δεν δίσταζαν να πυροβολούν εναντίον οιουδήποτε έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.
Ύστερα από πολύμηνες έρευνες, η Αστυνομία κατάφερε να διαλευκάνει υποθέσεις ληστειών, ένοπλων συμπλοκών, διαρρήξεων και κλοπής αυτοκινήτων. Ήδη έχει συλληφθεί ένα άτομο, ενώ αναζητούνται επιπλέον έξι.
Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονιών, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ληστειών, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Οι κατηγορούμενοι μαζί με συνεργούς τους από τις αρχές του 2012 διέπρατταν ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, υποκαταστήματα τραπεζών, καταστήματα, ακόμη και σε αρτοποιεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας.
Ήταν οπλισμένοι με βαρύ οπλισμό, όπως καλάσνικοφ και φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ δεν δίσταζαν να πυροβολούν εναντίον οποιουδήποτε τους παρεμπόδιζε, κυρίως εναντίον αστυνομικών, όταν καταδιώκονταν και εγκλωβίζονταν. Ύστερα από κάθε συμπλοκή πήγαιναν στην Αλβανία και επέστρεφαν έπειτα από αρκετό χρονικό διάστημα.
Σε περίπτωση καταδίωξης - συμπλοκής με αστυνομικούς ή σύλληψης κάποιου από τα μέλη της οργάνωσης, η ομάδα είτε διέκοπτε προσωρινά τη δράση της είτε διαφοροποιούσε τη σύνθεσή της, τον τρόπο δράσης, ακόμη και το είδος του στόχου, προκειμένου να είναι δύσκολος ο εντοπισμός και η σύλληψη των μελών της, αλλά και η συσχέτιση των διαφόρων υποθέσεων.
Επίσης, εάν χρησιμοποιούσαν κάποιο όπλο, το απέσυραν και στη συνέχεια το αντικαθιστούσαν με άλλο, για να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί και να συσχετισθεί η δραστηριότητα της ομάδας.
Όπως εξακριβώθηκε, η σπείρα έχει διαπράξει συνολικά τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκ των οποίων οι δύο σε βάρος αστυνομικών, μία απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, ρρεις διαρρήξεις οικιών, 10 ληστείες σε καταστήματα, έξι κλοπές αυτοκινήτων, μία απόπειρα διάρρηξης σε κοσμηματοπωλείο και μία ληστεία σε ιδιώτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης