Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος στη Βόρεια Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος στη Βόρεια Ελλάδα
Συντόνιζε διάφορες σπείρες στην περιοχή, εισπράττοντας ποσοστά από τις δραστηριότητές τους
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος που δρούσε στη Βόρεια Έλλαδα και συγκεκριμένα συντόνιζε σπείρες στην περιοχή, εισπράττοντας ποσοστά από τις δραστηριότητές τους.
Τρία μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της οργάνωσης, καθώς και ένας συνεργός σε επιχείρηση της αστυνομίας σε Ωραιόκαστρο, Αμπελοκήπους και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι δύο από τους συλληφθέντες είναι αλλοδαποί, ένας 37χρονος που ήταν και ο αρχηγός της ομάδας και ένας 39χρονος, ενώ οι άλλοι δύο ομογενείς, ένας 41χρονος και ένας 62χρονος.
Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση όπλων σε ενώσεις προσώπων, πλαστογραφίας κατά συναυτουργία, κατοχής όπλων με σκοπό τον εφοδιασμό σε ενώσεις προσώπων, απλής συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση όπλων σε ενώσεις προσώπων και υπόθαλψης εγκληματία.
Σημειώνεται ότι εις βάρος του αρχηγού του κυκλώματος και του 39χρονου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ποινές κάθειρξης οκτώ ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 37χρονος αποτελεί μέλος οργάνωσης με ευρωπαϊκή δράση και έχει χρηστεί «Vor V Zakone» (κλέφτης στο πλαίσιο του νόμου), τίτλος που απονέμεται τιμητικά σε ιδρυτικά στελέχη της. Ήταν παλαιότερα σωματοφύλακας 52χρονου ομοεθνούς του, ο οποίος ήταν επικεφαλής του κυκλώματος μέχρι τη σύλληψή του, οπότε και ανέλαβε τα «ηνία», διευθύνοντας μικρές σπείρες που διέπρατταν διαρρήξεις, ληστείες κ.ά στη Βόρεια Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης