Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ζητείται εθελοντής... επιδοτούμενος από την ΕΕ για να αναλάβει τον αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού στην Χαλκιδική - Τι δηλώνει η Eldorando Gold

Ζητείται εθελοντής... επιδοτούμενος από την ΕΕ για να αναλάβει τον αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού στην Χαλκιδική - Τι δηλώνει η Eldorando Gold
Η αμοιβή του εθελοντή θα ανέρχεται στα 636 ευρώ το μήνα
Αναζητείται εθελοντής για να οργανώνει διαδηλώσεις, να συντονίζει τις ομάδες, αλλά και να αναλάβει την επικοινωνιακή στρατηγική στον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία της Χαλκιδικής.
Η παραπάνω αγγελία δημοσιεύτηκε από τη Μη Κερδοσποπική Οργάνωση (ΜΚΟ) Catapa με έδρα το Βέλγιο.
Μάλιστα όπως αναφέρεται στην αγγελία, η αναζήτηση εθελοντή γίνεται μέσω κοινοτικών κονδυλίων και ειδικότερα μέσω του προγράμματος  Ευρωπαϊκή Εθελοντική Εργασία (EVS).
Η διάρκεια παροχής έργου του εθελοντή που αναζητά η Catapa είναι πεντάμηνη από (1/2/2014 μέχρι 31/6/2014) και η αμοιβή του θα ανέρχεται στα 636 ευρώ το μήνα.
Οσον αφορά τα προσόντα του υποψηφίου εθελοντή... θα πρέπει να μιλάει ελληνικά και αγγλικά και να μην είναι πάνω από 30 ετών.
Το www.bankingnews.gr επικοινώνησε με τη διοίκηση της Eldorando Gold η οποία αν και δήλωσε γνώστης του θέματος δεν θέλησε να κάνει κάποια επίσημη δήλωση.
Πάντως κύκλοι της εταιρίας τονίζουν ότι το θέμα δημιουργεί ερωτηματικά για το πως γίνεται να χρησιμοποιούνται Ευρωπαϊκά κονδύλια για την πρόσληψη ατόμου για μία θέση με αυτές τις προδιαγραφές. Επίσης διάχυτο είναι το ερώτημα «πως είναι δυνατόν να πληρώνουν άτομο, το οποίο θα συντονίζει μια δράση, που ενδέχεται να δημιουργήσει και πράξεις εγκληματικού περιεχομένου».
Η Catapa είναι ένας οργανισμός που ασχολείται με τις επιπτώσεις μεγάλων εξορύξεων, στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες και τους ανθρώπους στις διαμαρτυρίες του ενάντια σε αυτές τις επιχειρήσεις.
Μάλιστα όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της «η καναδική Eldorado Gold Corp θέλει να κατασκευάσει στην Χαλκιδική ένα μεγάλο ορυχείο χρυσού. Ωστόσο, οι τοπικές κοινωνίες δεν το θέλουν στην περιοχή τους  δεδομένου ότι δεν θα φέρει ανάπτυξη, αλλά θα μολύνει τον αέρα και το νερό και θα καταστρέψει οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής όπως η γεωργία και ο τουρισμός. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν ενημερωθεί για τις πιθανές οικολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις του ορυχείου και έχουν ξεκινήσει ένα αγώνα με διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες σε όλη την χώρα».

Διαβάστε αναλυτικά την αγγελία






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης