Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αύριο η επαναληπτική δίκη για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης

Αύριο η επαναληπτική δίκη για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης
Έντεκα μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση των ισοβίων, ο Β. Παπαγεωργόπουλος αναμένεται να υποστηρίξει ότι η υπεξαίρεση ξεκίνησε πριν ο ίδιος αναλάβει τη δημαρχία της πόλης
Για αύριο έχει οριστεί η επαναληπτική δίκη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, για την οποία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον πρώην δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.
Έντεκα μήνες μετά την απόφαση αυτή, ο Β. Παπαγεωργόπουλος θα επιχειρήσει να ανατρέψει τα δεδομένα του πρωτόδικου δικαστηρίου και αναμένεται να υποστηρίξει ότι η υπεξαίρεση στον κεντρικό Δήμο ξεκίνησε πριν ο ίδιος αναλάβει τη δημαρχία, ενώ υπό την καθοδήγηση και του Δημήτρη Τσοβόλα, ο οποίος προστέθηκε στο επιτελείο των συνηγόρων του, θα προσπαθήσει να αποδείξει στην πράξη τα όσα υποστηρίζει, αναφερόμενος στην πρωτόδικη απόφαση περί «δικαστικής πλάνης» και «διάτρητης απόφασης».
Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα καθίσει ακόμη ο επίσης καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, από τον οποίο ο Β. Παπαγεωργόπουλος αναμένεται να κρατήσει  αποστάσεις, καθώς η απόλυτη ταύτισή του με το άλλοτε "δεξί του χέρι" στον Δήμο εκτιμάται ότι ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν τους δικαστές του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου να του επιβάλουν τη βαρύτατη ποινή των ισοβίων.
Επίσης, στο εδώλιο θα καθίσει και ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος καταδικάστηκε και αυτός σε ισόβια, αλλά ήταν ο μόνος που πρωτόδικα ομολόγησε την υπεξαίρεση.
Για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, που προσδιορίστηκε στα 18 εκατ. ευρώ, κατηγορούνται επιπλέον δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 15 και 10 ετών αντίστοιχα, αλλά το δικαστήριο τους άφησε ελεύθερους μέχρι την επαναληπτική δίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης