Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Την Παρασκευή ξεκινούν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Β. Ελλάδας

Την Παρασκευή ξεκινούν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Β. Ελλάδας
Θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε κατά τόπους Εφορίες
Ξεκινούν με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις κατά τόπους Εφορίες τις κινητοποιήσεις τους οι βορειοελλαδίτες αγρότες, οι οποίοι αντιδρούν στην υποχρέωση τήρησης βιβλίων και στοιχείων από φέτος, ενώ διαμηνύουν ότι θα σκληρύνουν τη στάση τους σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση.
Αύριο εκπρόσωποι των αγροτών απ' όλη την Ελλάδα θα συναντηθούν στην Αθήνα προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.
Πάντως, οι αγρότες που συμμετείχαν στη συνάντηση στη Λάρισα, την Κυριακή, δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Τσαούσκας, αγρότης από την Πέλλα στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζεσταίνουν «τις μηχανές των τρακτέρ τους προκειμένου να βγουν άμεσα στον δρόμο».
Πρόσθεσε δε, ότι αύριο αγρότες του νομού θα συνεδριάσουν στη Σκύδρα, με μοναδικό θέμα την τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων, ενώ για την Παρασκευή καλούν σε κινητοποίηση στην εφορία της Έδεσσας, την οποία και δεν αποκλείεται να καταλάβουν συμβολικά.
Σε ορισμένα χωριά, σημείωσε, τα τρακτέρ βρίσκονται στις πλατείες, έτοιμα να συμμετάσχουν στα μπλόκα που αναμένεται να στηθούν στο επόμενο διάστημα.
Αντίστοιχες κινήσεις πραγματοποιεί και μερίδα αγροτών από την Ημαθία, με τον Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας να έχει προγραμματίσει κινητοποίηση στη ΔΟΥ Βέροιας την Παρασκευή, ενώ στην Πιερία, η διαμαρτυρία θα γίνει την ίδια ημέρα στη ΔΟΥ Κατερίνης.
Κινητοποιήσεις στις ΔΟΥ Λαγκαδά, Σερρών και Κιλκίς προγραμματίζουν και αγρότες των αντίστοιχων περιοχών για την Παρασκευή το πρωί, ενώ αυτοί της Θεσσαλονίκης προτίθενται να συμμετάσχουν σε κινητοποίηση που σχεδιάζεται στην Agrotica, η οποία σημειωτέον θα ανοίξει τις πύλες τις στις 30 Ιανουαρίου και θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης