Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Το αντιπλημμυρικό έργο που κατασκευάζεται στον δήμο Κηφισσιάς επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός

tags :
Το αντιπλημμυρικό έργο που κατασκευάζεται στον δήμο Κηφισσιάς επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας που θα δώσει οριστική λύση στα έντονα πλημμυρικά προβλήματα που είχαν παρατηρηθεί στην περιοχή στο παρελθόν
Το Δήμο Κηφισιάς επισκέφθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, για να δει από κοντά την εκτέλεση ενός από  τα σημαντικότερα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής.
Μάλιστα, χθες βράδυ, λόγω της ιδιαίτερα έντονης βροχόπτωσης που έπληξε το Δήμο Κηφισιάς, σημειώθηκε πλημμύρα στο χώρο του εργοταξίου (Φραγκοπούλου και Πλειάδων), η οποία επεκτάθηκε και σε υπόγεια παρακείμενων κατοικιών.
Αμέσως ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής και κινητοποιήθηκαν συνεργεία τόσο της Περιφέρειας, όσο και του Δήμου, τα οποία έσπευσαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο σημείο και αντιμετώπισαν με ταχείς ρυθμούς το πρόβλημα.
Η ανάδοχος εταιρεία μετά από συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής αποδέχτηκε και ανέλαβε να αποκαταστήσει όλες τις φθορές που προκλήθηκαν.
Το συγκεκριμένο σημείο επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος συνομίλησε με τους κατοίκους και τους διαβεβαίωσε πως ό,τι ζημιά έχει γίνει θα αποκατασταθεί πλήρως, επισημαίνοντας: «Χθες βράδυ η βροχόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη στην περιοχή. Σε δυο ώρες έπεσε τόσο νερό, όσο κανονικά πέφτει σε έξι μήνες. Η ανταπόκριση των ανθρώπων της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου ήταν άμεση. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές. Για αυτό άλλωστε είμαστε σήμερα εδώ».
Στη συνέχεια ο κ. Σγουρός, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, κ. Κ. Μανιάτη και το Δήμαρχο Κηφισιάς, κ. Ν. Χιωτάκη επισκέφθηκε το αντιπλημμυρικό έργο που κατασκευάζεται στην περιοχή.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας που θα δώσει οριστική λύση στα έντονα πλημμυρικά προβλήματα που είχαν παρατηρηθεί στην περιοχή στο παρελθόν.
Το έργο με προϋπολογισμό περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ καλύπτεται αποκλειστικά από πόρους του ΕΣΠΑ. Σήμερα έχει ολοκληρωθεί κατά 30% και αναμένεται να αποπερατωθεί μέχρι το τέλος του έτους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης