Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βρούτσης (υπ.Εργασίας) – Δίνονταν 1.343 προνοιακά επιδόματα σε νεκρούς

Βρούτσης (υπ.Εργασίας) – Δίνονταν 1.343 προνοιακά επιδόματα σε νεκρούς
Το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη

Την καταβολή επιδομάτων σε 1.343 θανόντες αποκάλυψε η διασταύρωση που έγινε με τα στοιχεία του συστήματος «Αριάδνη» και του ΑΜΚΑ όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γ.Βρούτσης, ο οποίος υποστήριξε πως άμεσα πρόκειται να αποσταλλούν τα στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες για έλεγχο και άμεση αναστολή των καταβολών.
Όπως είπε, για τις περιπτώσεις αυτές, επίσης, θα γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και διορθώσεις με τους σωστούς αριθμούς ΑΜΚΑ.
«Το 2013 ήταν έτος μεγάλων αλλαγών στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας μας καθώς με την καθιέρωση του πληροφοριακού συστήματος «ΗΛΙΟΣ» από την 1 Ιουνίου 2013, χαρτογραφήσαμε, για πρώτη φορά, όλες τις σκιώδεις πλευρές του και το θωρακίσαμε-μέσα και από το σύστημα «ΑΡΙΑΔΝΗ»- απέναντι στην εκτεταμένη παραβατικότητα που προϋπήρχε για πολλά χρόνια. Με το κλείσιμο του χρόνου που πέρασε, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προχώρησε σε άλλο ένα σημαντικό βήμα και φώτισε την αθέατη, ως τότε, πλευρά των προνοιακών επιδομάτων» ανέφερε ο κ.Βρούτσης.
«Το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας μετατράπηκε σε λίγους μήνες σε ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη σε επίπεδο ελέγχου και ενημέρωσης των στοιχείων του για τις συντάξεις, τα επιδόματα, τους συνταξιούχους και επιδοματούχους της. Ένα αξιόπιστο εργαλείο που παρακολουθούν πλέον σε μηνιαία βάση δημόσιοι και ιδιωτικοί επιστημονικοί φορείς. Χρειαζόταν μόνο σταθερή πολιτική βούληση και επιμονή σε συνδυασμό με τη σωστή αξιοποίηση των σύγχρονων εργαλείων των υπηρεσιών μας» τόνισε ο κ.Βρούτσης.
Τα σημαντικότερα ευρήματα της έκθεσης σε σχέση με τις συνταξιοδοτικές παροχές του Ιανουαρίου 2014 είναι μεταξύ άλλων ότι ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.637.090, ότι ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.433.281 εκ των οποίων οι 10.077 καταβάλλονται σε υπηκόους άλλων χωρών και ότι η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις το μήνα Ιανουάριο ανέρχεται σε 2.291.936.096,75 ευρώ
Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις γήρατος ανέρχεται στα 941,59ευρώ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης